0
Ostali sportovi

MILOŠ VUČEVIĆ: Ivanini uspesi neka budu putokaz za mlade!

Objavljeno: 14.09.16 u 21:51

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je u Gradskoj kući primio atletičarku Ivanu Španović i njenog trenera Gorana Obradovića i čestitao im na sjajnim rezultatima koje su ostvarili tokom 2016. godine.

Vučević je, obraćajući se novinarima, rekao da je što se tiče Ivaninih rezultata sve već rečeno i mnogo puta ponovljeno i da on jedino može da kaže „Bravo Ivana“, a neka ona bira da li je kraljica, carica ili princeza srpske atletike.

– Za nas u Srbiji, u Novom Sadu njeni skokovi od sedam metara i više su skokovi od sedam milja. To je putokaz za mlade, za sve one koji veruju u prave vrednosti i koji se bore za bolju Srbiju. Hvala Ivani i njenom timu na velikim uspesima i divnim trenucima koje su nam omogućili. Novi Sad se trudi da pomogne koliko može, kako bi joj makar malo olakšali proces treniranja – rekao je Vučević i dodao da je velika stvar imati za sugrađane sportistkinju kakva je Ivanu Španović i trenera kao što je Goran Obradović.

Španovićeva je izjavila da i sa ove vremenske dinstance od završetka Olimpijskih igara i dalje postoji mali žal zbog nastupa u Riju, jer, kako je kazala, bila je jako blizu da osvoji zlato.

Međutim, istakla je i da ima dosta razloga za zadovoljstvo jer je godinu zaokružila sa zlatom na Evropskom prvenstvu, srebrom na Svetskom, bronzom na Olimpijadi, i trofejem Dijamantske lige, po čemu je 2016. godina najuspešnija u njenoj dosadašnjoj karijeri.

– Karijeru želim da zaokružim osvajanjem zlatne medalju na Svetskom prvenstvu i na Olimpijadi u Tokiju i da potvrdim da sam među najboljima. Osvajanje Dijamantske lige za mene je potvrda da nisam bila najbolja samo na jednom takmičenju vecg na sedam, i to pokazuje koliko smo se spremali ove godine i koliko ima prostora za napredak – rekla je Španović.

Njen trener Goran Obradović je potvrdio da je, sa četiri osvojena trofeja, ovo Ivanina najuspešnija sezona u dosadašnjoj karijeri.

– Sada nam preostaje da se odmorimo, a onda dobro pripremimo za Evropsko prvenstvo u dvorani koje će biti održano u Beogradu u martu, a namera je da lični rekord podignemo za još koji santimetar“, rekao je Obradović, dodajući da je Ivana na Olimpijskim igrama u Riju bila spremna za skok od oko 7 metara i 20 centimetara, ali da nije imala sreće da „maksimalno uđe na dasku – odnosno, prestupila je za samo jedan centimetar prilikom skoka koji bi joj obezbedio zlatnu medalju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter