0
Ostali sportovi

GOLF: Četiri predstavnika na svetskom šampionatu

Objavljeno: 13.09.16 u 12:12

Srpska golf reprezentacija učestvovaće na 30. Svetskom amaterskom prvenstvu koje će se od 21. do 24. septembra održati u Kankunu u Meksiku. Našu zemlju na planetarnom šampionatu predstavljaće Branimir Gudelj, Mihailo Dimitrijević, Ranko Helc i kapiten Aleš Gregorič. Generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije Irena Suturović Bogdanović ističe da su pripreme za ovaj nastup počele odmah po završetku prethodnog prvenstva, pre dve godine u Japanu.

– Golf asocijacija Srbije je mlada organizacija koja postoji tek deset godina. Prvi put smo na Svetskom prvenstvu nastupili 2010. godine u Argentini, da bi potom na svakom sledećem beležili napredak. Naš put je bio veoma težak, kao u ostalom i svih drugih „malih“ saveza, ali rezultati koje danas postižu naši golferi su izvanredni. Naravno, najveće zasluge su njihove individualne, a mi im pružamo svaku vrstu podrške koja može da im pomogne da napreduju – kaže Irena Suturović Bogdanović.

Srpski golferi ove godine postižu izuzetno dobre rezultate, kako na domaćim i regionalnim takmičenjima tako i širom Evrope. Nedavno osvojeni Evropski tim šild je potvrda veoma kvalitetne forme.

– U timu imamo Ranka Helca, koji je i pre dve godine u Japanu bio član reprezentacije. Ranko je trenutno u Sjedinjenim Američkim Državama na studijama, gde je uspeo da se probije u prvi tim svog univerziteta. Tu je i Mihailo Dimitrijević, koji je već nekoliko godina u stalnom usponu i koji je ove sezone svojim radom i trudom uspeo da ostvari najbolje moguće rezultate. Tu je i Branimir Gudelj, mladić rođen u Osijeku, koji od nedavno ima srpsko državljanstvo, ali je već godinama uz naš tim i predstavlja veliko pojačanje – smatra Irena Suturović Bogdanović.

Ovo će biti četvrti nastup reprezentacije Srbije, a pre dve godine naš tim je u Japanu zauzeo 54. poziciju.

– Očekujemo da se pomerimo nekih desetak mesta napred. Ako budemo bolji od toga onda smo ostvarili veliki uspeh. Na prvenstvu će biti 120 reprezentacija, sa preko 200 igrača. Branimir Gudelj je 190. na svetu, Mihailo Dimitrijević je takođe na WAGR listi i to je nešto na osnovu čega očekujemo dobar rezultat – tvrdi generalna sekretarka Golf Asocijacije Srbije.

Pre dve godine u Japanu je odlučeno da se naredno Svetsko prvenstvo 2018. godine održi u Irskoj, što može da bude velika prednost za naš tim.

– Irska je mnogo bliža nego Japan ili Meksiko, pa će to biti prilika da igrači dobiju veću podršku, da ih prate prijatelji i rodbina. Sada ćemo u Kankunu rešavati pitanje gde će se igrati šampionat 2020. godine, ali će se isto tako i sumirati rezultati učinjenog u prethodnom periodu. Golf je specifičan sport i organizacija koja dominira nije Međunarodna golf federacija već je to R&A. IGF brine o Svetskom šampionatu, a za sve ostalo tu su Evropska golf federacija i R&A – zaključila je Irena Suturović Bogdanović.

Titulu svetskog šampiona u Meksiku će braniti selekcija Sjedinjenih Američkih Država koja je trijumfovala u Karuizavi pre dve godine. Borba za trofej Ajzenhauer vodiće se na terenima golf klubova Majakoba El Kamaleon i Iberostar Plaja Paraiso.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter