0
Vremeplov

(FOTO: Wikipedia)

VREMEPLOV: Najsmešniji gol u istoriji Zvezde desio se na Nikoljdan (VIDEO)

Objavljeno: 12.09.16 u 00:15

Crvena zvezda je u sezoni 1990/91 postala prvak Evrope, kao i šampion Jugoslavije. Na tom putu, u okviru šampionata, crveno-beli su igrali protiv ekipe Sarajeva u Beogradu, 19. decembra 1990. godine.

Zvezda je povela sa 1:0 golom Pančeva u 13. minutu, da bi Risto Vidaković, koji je 1992. iz Sarajeva stigao na Marakanu, izjednačio na 1:1 u 23. minutu. Ipak, samo pet minuta je bilo neizvesno, pre nego što je Pančev pogodio za 2:1, a potom u 77. minutu doveo Zvezdu nadomak pobede svojim trećim golom.

VREMEPLOV: Crvena zvezda je krajem 90-ih imala svog Luisa Nazarija da Limu Ronalda (VIDEO)

A onda je na scenu stupio Zvezdin defanzivac, Slobodan Marović. Dobio je jednu loptu od Roberta Prosinečkog na sredini terena, zatim razmenio dupli pas sa Savićevićem koji ga je izbacio po levom krilu. Marović je povukao loptu nekoliko metara, nakon čega je loptu uputio ka kaznenom prostoru Sarajeva. Ipak, kako mu je lopta prešla preko noge, umesto ka srcu šesnaesterca uputila se ka desnoj stativi gola Sarajlija, da bi potom usledilo nešto što ovaj pogodak kvalifikuje među najsmešnije golove u istoriji fudbala na prostoru bivše Jugoslavije.

(Youtube/CrniGuja)

VREMEPLOV: Najčudniji navijač ikada na beogradskoj ‘Marakani’ (FOTO) (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter