0
Auto Moto

OSAM OD OSAM U MOTO GP: Dani Pedrosa dominantno do pobede u Mizanu!

Objavljeno: 11.09.16 u 15:06

Neverovatnu sezonu u Moto GP nastavio je Dani Pedrosa, postavši osmi pobednik u osmoj trci sezone.

Moto GP ovog vikenda došao je u San Marino na stazu Mizano, a posle sedam trka i sedam različitih protivnika, danas smo u osmoj, dobili – osmog.

To je, pomalo iznenađujuće, Dani Pedrosa iz Repsol Honde, koji je potpuno dominirao u današnjoj trci i na kraju ubedljivo slavio sa vremenom 43:43.524 minuta.

Na drugom mestu je, na žalost domaćih navijača, zauzeo Valentino Rosi, vozač Jamahe, sa 2.837 sekundi zaostatka, a sam ‘doktor’ je posle trke izjavio da je pomalo razočaran jer nije slavio na stazi koja je za njega posebna.

Mesto na podijumu zauzeo je Rosijev kolega, Horhe Lorenco, koji je priznao da su Pedrosa i Rosi bili brži, a njegov zaostatak u odnosu na pobednika bio je 4.359 sekundi.

Prvi u generalnom plasmanu i dalje je Mark Markez iz Honde, koji je danas bio četvrti, sa ukupno 223 poena, a iza njega ga sa 180 najviše ugrožava Valentino Rosi.

Za dve nedelje nadmetanje se nastavlja na stazi Aragon u Španiji. Do kraja je ostalo još pet trka, šampionat je još uvek potpuno otvoren.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter