1
Ostali sportovi

ZVANIČNO SAOPŠTENJE: Oglasio se Partizan

Objavljeno: 10.09.16 u 16:10

Vaterpolo klub Partizan izdao zvanično saopštenje povodom napada huligana na mlade nade ovog kluba u Zagrebu.

Saopštenje kluba sa Banjice prenosimo u celosti:

Vaterpolo klub Partizan je duboko uznemiren i razočaran ovim mučkim napadom na njegove 15-godišnje sportiste. Naša deca su u Zagreb došla da se sportski nadmeću sa svojim vršnjacima i da se u vodi bore za sportski rezultat. Na tradicionalnom turniru MALI MEDO naš klub učestvuje godinama i ovakvo nešto se nije dešavalo ranije, ali nažalost videli smo da za sve ima prvi put, mada ovakvi napadi koji nemaju veze sa ljudskim dostojanstvom i sportom ne dešavaju se u Hrvatskoj prvi put.

Očekujemo od hrvatskih vlasti i policije da se slučaj ispita do kraja i da se uz asistenciju našeg konzularnog predstavništva prepoznaju počinioci i privedu pravdi. Konzul Republike Srbije i hrvatska policija su postupali primereno međunarodnom pravu i kooperativno od trenutka kada se incident desio.

VK Partizan maksimalno stoji iza svoje dece i njihovih roditelja i pružićemo maksimalnu podršku svim povređenima u ovom incidentu! Kada se prikupe sve informacije klub će postupati u skladu sa svojim mogućnostima da se u budućnosti ovakve stvari ne dešavaju i da se sportisti VK Partizan maksimalno zaštite.

Očekujemo da ćemo po povratku ekipe iz Zagreba, posle večerašnjeg finala, imati više informacija i iste ćemo roditeljima i javnosti pružiti na uvid na press konferenciji u prostorijama kluba u ponedeljak 12.09.2016. u 12.00 časova.

Cilj vaterpolo kluba Partizan nije raspirivanje tenzija, o čemu govori i činjenica da je ekipa ostala da se nadmeće na turniru. Međutim javnost mora da bude maksimalno informisana o ovom incidentu jer želimo da preventivno delujemo na pokušaj sličnih ispada u budućnosti! Briga za zdravlje naših sportista je osnovni i najvažniji cilj našeg kluba i ne možemo da ostanemo mirni pred ovakvim događajima! Nadamo se da će sport ostati sportistima i da će biti izuzeti iz dnevnopolitičkih tenzija koliko god je to moguće!

Kao jednom od najtrofejnih klubova na svetu želja nam je da se vaterpolo sport razvija i da se produbljuje saradnja među klubovima i sportistima iz regiona. Vaterpolo klub Partizan i sportska Srbija su uvek bili dobri domaćini svakom sportisti, uvek smo se brinuli o svakom pojedincu pojedinačno, tako da sa punim pravom očekujemo i da se našoj deci garantuje bezbednost od strane zemlje domaćina!

Sportski pozdrav,
Vaterpolo klub Partizan

0
0

1 Komentara

  1. Podrska za mlade igrace Partizana!!!Stoko ustaska nisu vam deca nista kriva,razumem da ste frustrirani jer vas stalno potapaju u bazenu,ali da ste toliko primitivni nisam znao!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter