0
Domaći fudbal

VREMEPLOV: Demoliranje Makedonije za 40 minuta i najbrži gol za A tim Jugoslavije (VIDEO)

Objavljeno: 10.09.16 u 00:20

Bilo je to u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Belgiji i Holandiji. Reprezentaciji Jugoslavije bio je potreban trijumf u Makedoniji da bi zadržala prvu poziciju u grupi 8.

Tri dana pre meča u Skoplju, Jugoslavija je slavila sa 3:1, a golom kao potiv Španaca 1990. godine u strelce se prvi upisao Dragan Piksi Stojković.

VREMEPLOV: Piksijeva genijalnost, copy – paste gola kojim je Špance bacio na kolena (VIDEO)

On u revanšu nije bio strelac, ali jeste Savo Milošević, koji je posle manje od 30 sekundi igre postigao vodeći gol. Brže se od njega u strelce upisao samo Dejan Rambo Petković, ali to je bilo za kadetsku selekciju.

VREMEPLOV: Da li znate kako je Rambo Petković postigao najbrži gol u istoriji jugoslovenske reprezentacije!? (FOTO) (VIDEO)

Taj prvi gol kao da je šokirao Makednoce, koji su naredni primili u četvrtom minutu, i to je bio autogol Babunskog.

Zatim na scenu stupa najmlađi reprezentativac Jugoslavije, Dejan Stanković, koji je prelepim udarcem našem timu doneo prednost od 3:0.

Ali, ni tu se Jugoslavija nije zaustavila. U 38. minutu na dodavanje Đukića, gol je u svom maniru, spoljnom levom, postigao Ljubinko Drulović.

Sve što su Makedonci mogli da urade je da ublaže poraz, što su golovima pred kraj meča učinili Šaćiri i Ćirić.

(Izvor:youtube/sp1873)

U poslednjem kolu Jugoslavija je u meču za infarkt odigrala nerešeno sa Hrvatskom i plasirala se na, za sada, svooje poslednje Prvenstvo Evrope.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter