0
ATP

FOTO: STARSPORT

US OPEN: Vavrinka protiv Đokovića u finalu

Objavljeno: 10.09.16 u 09:08

Švajcarac Stanislas Vavrinka igraće u finalu US Opena nakon što je savladao Keija Nišikorija sa 3:1 u setovima (4:6, 7:5, 6:4, 6:2).

U susret koji je trajao više od tri sata, Nišikori je ušao više nego dobro. U petom gemu je oduzeo servis Švajcarcu, da bi prednost od jednog brejka sačuvao do kraja i došao do prednosti od 1:0 – 6:4 bio je rezultat prvog seta.
 
Drugi set  nastavio je u istom ritmu. Prvo je osvojio svoj servis gem, pa je oduzeo Vavrinki njegov i došao do 2:0. Ipak, umesto da tu prednost kapitalizuje, dopustio je Vavrinki da vrati brejk, izjednači na 2:2, a potom i, kad je bilo najpotrebnije, u 12. gemu pri rezultatu 6:5, napravi još jedan brejk i osvoji drugi set – 1:1.
 
U trećem setu Vavrinka je poveo sa 4:1, Nišikori je uspeo da vrati brejk i izjednači, ali je ponovo, u situaciji kada je servirao za ostanak u setu, dopustio Švajcarcu da osvoji gem, pa je Vavrinka dobio taj set 6:4, i poveo sa 2:1.
 
Nišikori je tada psihički pao, Vavrinka je taj pad iskoristio, poveo sa 3:0, a potom je poslednji trzaj Nišikorija u vidu brejka odbio ribrejkom, pa je četvrti set priveo rutinski kraju i sa 6:2 došao do trijumfa od 3:1.
  
Finale je zakazano za nedelju od 22 časa.
 
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter