0
Fudbal

I NJIMA JE POTREBNA PODRŠKA: Ženska reprezentacija startuje u kvalifikacijama za Euro

Objavljeno: 09.09.16 u 18:46

Selektor Goran Sretenović objavio je spisak igračica na koje računa za dve vezane kvalifikacione utakmice za Prvenstvo Evrope 2017. U prvom meču Srbija je domaćin Belgiji u Sportskom centru FS Srbije u Staroj Pazovi 15. septembra (16:00), a zatim naše seniorke putuju u Zenicu gde se sastaju sa Bosnom i Hercegovinom,20. septembra. Iako je naša selekcija izgubila sve šanse da se plasira na Evropsko Prvenstvo u Holandiji, ove dve utakmice biće dobra prilika novom selektoru Sretenoviću za početak stvaranja novog tima za naredni ciklus kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Na spisku selektora Gorana Sretenovića nalaze se:golmani Ana Ivanov (Ki Kvinur), Milica Kostić (Spartak),  odbrana Tijana Krstić (Pomurje), Nevena Damjanović (Fortuna), Nikoleta Nikolić (Tirgu Mureš), Vilota Slović, Oršoja Vajda (Spartak), Tijana Janković (Sloga Radnički), Aleksandra Lazarević (Mašinac PZP Trejs),  sredina terena JelenaČanković (Ferencvaroš), Aleksandra Savanović, Marija Ilić (Vojvodina), Dina Blagojević (Crvena zvezda), Jelena Čubrilo (Sloga Radnički), napad Bradić Biljana (Tirgu Mureš), Adrijana Delić (Vojvodina), Milica Mijatović,Mirela Tenkov (Crvena zvezda), Jovana Damnjanović (Sand), Vesna Smiljković (Valur), Marija Radojičić (Sloga Radnički).

Prvi golman Suzan Nilson se posvetila poslovnim obavezama u Švedskoj i ubuduće neće braniti za naš nacionalni tim. Povratnik u srpski tim je iskusna Ana Ivanov, koja je imala sjajne odbrane u ligi šampiona za Ki Kvinur sa Farskih ostrva. A zapažena je bila i na golu Spartaka,u kvalifikacijama za Ligu šampion, talentovana Milica Kostić. Zbog obaveza na fakultetu otkazala je Milica Stanković, kao i Nevena Milivojević, igračice Mašinca PZP Trejs. Zbog povrede izostaje Milica Stevanović iz novosadske Vojvodine.

Selektori Goran Sretenović i Lidija Stojkanović dogovorili su se da talentovane omladinke Alegra Poljak, Tijana Đuriček i Tijana Filipović nastupaju za selekciju do 19 godina na turniru u Albaniji. U stručnom štabu su treneri Danijela Trajković i Vasa Orlović. Sa golmanima će raditi Dragan Bajić. U stručnom štabu su Biljana Marinković (lekar),Milijana Petrović (fizioterapeut) i sekretar Dušan Gelić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter