2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LIČNI UGAO: Srbija nije dobila utakmicu, ali je dobila mnogo više (VIDEO)

Objavljeno: 07.09.16 u 18:28

Poslednji put Srbija je na velikom takmičenju igrala 2010. godine, kada je selektor bio Radomir Antić. Od tada su na klupu Srbije sedala šestorica selektora, svi bez uspeha.

U novom ciklusu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, Srbiju vodi Slavoljub Muslin. Mnogi će reći da nije dobro startovao, jer je selekcija Srbije na meču sa Irskom osvojila samo bod.

DEKI STANKOVIĆ: Muslin je već doneo boljitak

Imali su Srbi sva tri u džepu, ali se desilo ono što se uvek dešava. Popustila je pažnja, nisu iskorištene prilike, i stigla je kazna. Dobro je što je odnah na početku, ima vremena da se greške isprave.

– Rekao sam momcima kada smo preokrenuli da se ne povlače, nego da nastave da pritiskaju, ali proradila je psiha i primili smo gol, rekao je Muslin posle meča.

Mihajlović tera mak na konac

Ono što je odmah moglo da se primeti je selektorova pristojnost, strpljivost i otvorenost. Nije štur na rečima, ne doživljava pitanja novinara kao provokaciju ili napad na svoju ličnost, ne raspravlja se i dokazuje.

Ima razumevanje za greške igrača, ne krivi njih, već preuzima odgovornost, dakle nije „alibi“ selektor.

(Izvor: youtube/Sportnetwork TV)

Naravno, ovo je prva utakmica, a sledi još mnogo iskušenja i za selektora i za igrače i za navijače i za novinare.

Da li će selektor opravdati ovaj prvi vrlo povoljan utisak o sebi, ili će podleći pritisku, pa „promeniti ploču“, ostaje da se vidi.

Posle meča sa Ircima je istakao da ima nekih manjkavosti u igri, da je sve video i da će se truditi da se greške isprave. Dodao je i da je Srbija bila oslabljena neigranjem dvojice važnih igrača, Matića i Kolarova, i da će njihovim povratkom u tim, ekipa biti značajno jača.

Sve u svemu, Srbija nije dobila utakmicu, ali je dobila selektora sa integritetom, čoveka koji zna šta hoće i koji deluje da može da da Srbiju odvede u Rusiju.

NASTAVLJA PO STAROM: Miodrag Božović ponovo vređa novinare!

Prvi utisak je da nije sujetan, da je otvoren za saradnju s medijima, što značajno olakšava posao novinara, koji su često na udaru zbog „nezgodnih pitanja“.

0
0

2 Komentara

  1. Gledao sam utakmicu sa kolegom sposla inace Ircem .
    Covek je bio ubedjen da sa ovakom igrom nijedna reprezentacija nema sta da trazi u Srbiji .
    Da su oni stvarno imali srece kada vidimo sta smo mi sve promasili . Pa sad ja pitam sve ove sto pljuju po reprezentativcima zasto to rade . Pa vudeli smo da de stvarno bore i da uklizavaju i i ginu na loptu a sreca dolazi sama . Pa ljidi mi nemamo drugu zemlju navijajmo za Srbiju a ko nece neka ide u Albaniju ili Hrvatsku amoze i Na Kosovo sad .
    Ja sam potpuno uz Momke glava gore Idemo

    0
    0
    Odgovori
    • Cenim tvoj komentar i misljenje ali si samo jednu stvar za–j.bo—-batice KOSOVO I METOHIJA SU SRBIJA i tebi u tom brussel-u treba da bude jasno, to sto para vrti gde burgija nece, je nesto druge uz cinjenicu da Albanski mafijaski lobi sve kupuje prljavim parama, ali nisu svesni da KOSOVO I METOHIJU IZ SRBIJE i SRCAsrbina nikada ne’e oteti. ZIVELA SRBIJA,SRBIJA,SRBIJA, ZIVEO CAR PUTIN ZIVELA RUSIJA,SRBIJA,RUSIJA,SRBIJA,SRBIJA,SRBIJA**********

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter