0
ATP

SENZACIJA NA US OPENU: Lukas Puj izbacio Rafaela Nadala!

Objavljeno: 05.09.16 u 08:45

Činilo se da je na putu povratka, ali se to neće desiti na US Openu, pošto je eliminisan u četvrtom kolu od Francuza Lukasa Puja posle pet maratonskih setova.

Osmina finala Otvorenog prvenstva SAD donela nam je najveće iznenađenje dosadašnjeg toka takmičenja, jer je sa turnira ispalo jedno od najvećih imena i zvezda, Rafael Nadal.

Bolji od Španca bio je Francuz Lukas Puj, koji je posle pet setova sa 3:2 – 6:1, 2:6, 6:4, 3:6, 8:6, slavio na kraju najveću pobedu u svojoj karijeri.

Puj je od samog starta meča ‘kupio’ publiku i stilom igre je privoleo na svoju stranu. To mu je dalo snagu da osvoji prvi, pa posle izjednačenja i treći set, da bi Nadal uvek imao spreman odgovor na to, pa je meč ušao u peti odlučujući set.

Tamo je dostignut vrhunac drame, pošto je egal trajao do samog kraja, bila je to igra živaca, ali je prvi popustio Nadal.

Puj je u pravom trenutku napravio brejk, imao tri brejk lopte, ali je iskoristio tek četvrtu za plasman Puja u četvrtfinale. Tamo će igrati protiv zemljaka, atraktivnog Gaela Monfisa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter