3
Fudbal

(FOTO: STARSPORT)

MUSLIN SIGURAN: Zaslužili smo više od boda!

Objavljeno: 05.09.16 u 23:52

Selektor Srbije Slavoljub Muslin istakao je na konferenciji za medije da je reprezentacija Srbije zaslužila pobedu.

– Zaslužili smo više od boda, jer smo imali loptu i više šansi. Ipak, to je fudbal, istakao je selektor Srbije za irske medije. 

Potom je nastavio za domaće:

– Igračima na poluvremenu sam rekao da mogu da daju dva gola. To su i uradili, a imali smo prilike i za 3:1, poput Pavlovića… To je fudbal. Imamo još uvek ožiljke od ranije, a ni teren nam danas nije išao na ruku, ekipi koja napada je mnogo teže, rekao je Muslin.

Ipak, ima razloga da bude optimističan:

– Način na koji su se igrači borili me raduje. Hvala i navijačima, znači nam podrška, istakao je selektor Srbije, koji je pojasnio zašto je zamenio Kostića i Mladenovića: 

– Bili su umorni.

Muslin je potom pojasnio da ga raduje to što Irci praktično nisu stvorili šansu iz igre:

– Dobro smo stajali u polju, iako nas je teren dosta sputavao.

Nakon toga, novinaru HotSporta je otkrio šta misli o golovima Irske:

– Mislim da je bila velika greška kada nad Tadićem nije sviran faul kod korner zastavice. Onda su imali kontru, pa gol, ali neću komentarisati suđenje. Penal nisam video.

Potom je Muslin otkrio i zašto je Rajković driblao igrača ispred gola:

– Nije ga video dok mu nije prišao. Da jeste, ne bi to uradio… Bilo je propusta, moraćemo da ih ispravimo.

Sledi susret protiv Moldavije na gostujućem terenu:

– Biće psihološki veoma težak… Ipak, idemo tamo na pobedu, nema kalukacija. Kao i uvek. Vraća se Kolarov, pa Matić, sve bi trebalo da bude mnogo bolje.

Ne krije da je ekipa u jednom momentu psihološki pala:

– Pali smo na 2:1, moram da im usadim pobednički mentalitet… Vratili smo se sa 1:0, preokrenuli, ali… Svejedno, mislim da dobro radimo i da su dobro prihvatili moj sistem, veruje Muslin, koji je još jednom zahvalio navijačima:

– Mnoge je kiša odvratila od dolaska, ali se nadam da ćemo ih vratiti na tribine, zaključio je Slavoljub Muslin.

Pripremili: Stefan Smuđa i Strahinja Nikolić

 

 

0
0

3 Komentara

  1. Svi stručnjaci ,svi sve znaju ! Musline ,bravo samo hrabro napred!Jel to neko želi da gledamo opet repku koja ne umije da da gol a primi više komada ?

    0
    0
    Odgovori
  2. Muslin jeste dobar trener, ali vise nije za reprezentaciju, jeste dobar izbor, ali ima i boljih od njega, naravno i gorih, taj fudbal koji on forsira,pa i tumbakovic, u njihovo vreme kada su kao treneri koliko toliko briljirali vise je prevazidje, neznam cak ni Antic koliko bi uopste pomogao, Srbiji treba nesto svezije, bolje,mozda Jovanovic, ili ovaj sto sa Ugandom napravi uspeh, Milutina Mića Sredojević, ali to nisu zvucna imena, mada najbolje bi bilo sto mladji, dakle jedan od ovih,probati sa mladjima: Djukic, Jokanovic, Stanojevic, dati im odredjenu priliku. Dobro bi bilo da se oformi A tim iz JSL i B tim iz prve lige, i da jedni protiv drugih cesce igraju u toku godine, i da trener od dva sastava izabere neke, a onda naravno neke i koji igraju preko, inace Muslin je pogresio sa Rajkovicem, Stojke i Lukac su bolji od njega. I najbolje bi bilo, ukinuti im ikakve premije, pa ako zelis igrati za Srbiju a ti lepo ucestvuj finansijski jer preko dobro zaradjujes, pa tako pokazi svoju ljubav, ulozi u mlade talente, ili u gladnu decu, sirotista i slicno, kakve premije itd. Ljubav se pokazuje djelom, a ne koliko ce dobiti za tu utakmicu, zaradjujes preko, i to ti je vise nego dovoljno, vreme je da, ko zeli da stvarno od srca i ljubavi igra za srbiju, dokaze finansijski da to zeli, jer su iole prilika dobili, ali sve procerdali, i obrukali grb za koji igraju, zalosno ali istinito, a mozda se neki i toliko cuvaju, jer preko ce dobiti vece pare,nego sto su ovde neke premije,.no daj Boze da nisam upravu, bolje bi bilo,pozdrav i nezamerite.

    0
    0
    Odgovori
  3. Moglo bi se reci da jesmo.Prelomni trenutak utakmice je promasaj Pavlovica,da je to uslo u gol,sad bi se druga prica pricala i svi bi se velicali a ovako,prst na celo i dobro razmisli.Mitrovica vise ni u ludilu da stavljas u tim,cak ni na klupu,Gudelj je bio ispod prosecan i kad se vrati Matic u timu,Gudelj moze biti samo rezerva.Milivojevic je odlicno odigrao i uz Tadica i Kostica,nas najbolji igrac sa mnogo pretrcanih km,osvojenih i podeljenih lopti.Rajkovic da se vise ne zeza i ne glumi ludilo sa driblanjem a treba da nastavi da brani jer nije kriv za nijedan gol a spasao je bar dva.Rukavina i Mladenovic su klasicni bekovi i oni ne mogu biti spoljni vezni kad igramo ofanzivno,samo kad se branimo,mada nam je to veceras bila glavna mana,ne znamo da se branimo.Posle 2:1 kad su nas stisli Irci,nismo znali da iznesemo loptu,da stanemo na nju,odigramo par pasova,nego su nas sabili u nasih 16 metara dok nismo primili gol.Zaso Gudelj kod prekida ne prati svog igraca i ne stoji pored njega,to je nedisciplina prilikom prekida.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter