0
Boks

FOTO: https://sbf.rs/

BOKS LIGA: Pobeda Vojvodine, Čolović nokautom obeležio kolo (VIDEO)

Objavljeno: 04.09.16 u 13:31

Fenomenalna atmosfera i sjajne borbe viđene su na zaostalom meču prvog dela ligaškog takmičenja u kojem je „Vojvodina Mikromarket“ dočekala „Radnik“ iz Bijeljine.

Ukupnim rezultatom 8-6 slavili su domaćini, koji su se potrudili da ovu manifestaciju organizuju na visokom nivou. Ring je bio postavljen na otvorenom, u amfiteatru čuvenog SPENS-a, a nekoliko stotina gledalaca uživalo je u odličnom ambijentu i veoma zanimljivim borbama. 

Domaća ekipa povela je rezultatom 4-0, pošto su bez većih problema Todorovski i Bačić savladali gostujuće boksere. Zatim je Adem Fetahović, bez sumnje trenutno jedan od najboljih i najperspektivnijih boksera na ovom području, bio krupan zalogaj za Milana Osadkovskog, koji usput i nije za kategoriju do 69kg, i borba je završena posle prve runde.

Zatim je usledio duel u srednjoj kategoriji, gde je Beograđanin Stefan Čolović, a koji nastupa za ekipu iz Bijeljine, ostvario najatraktivniju pobedu juče nokautiravši svog protivnika u drugoj rundi. Čolović je bez sumnje odbokosvao svoj najbolji meč ove godine, disciplinovano i strpljivo, i klasičnim nokautom savladao Blaga Rešetara, momka koji je imao nekoliko profesionalnih mečeva, od kojih samo jedan poraz. Rezultat je u tom momentu bio izjednačen, 4-4.

Odličan meč između starih rivala viđen je u poluteškoj kategoriji, a sastali su se Denis Memetović u dresu domaćih i Saša Milovac u dresu gostiju. Bio je to pravi rat nepune tri runde, ali je lekar prekinuo ovu borbu pred sam završetak poslednje runde zbog posekotine na glavi Memetovića. S obzirom da je do povrede došlo nenamernim sudarom glavama, sudije su sabrale bodove i ovoga puta bolji je bio Denis Memetović.

U teškoj kategoriji još jedan odličan meč. Bokser gostiju, Dušan Veletić, zasluženo je slavio na poene protiv mađarskog boksera Đerđa Šavolija. I jedan i drugi su pokazali veoma veliku želju za pobedom i sasvim solidno boksersko umeće, što je publika umela da nagradi aplauzom i ovacijama.

Meč koji je odlučivao bio je ujedno i poslednji meč na reviji, a sastali su se Nenad Mankulović, bivši prvak države u superteškoj kategoriji i Dašo Simeunović, perspektivni bokser iz Bijeljine. Nakon zaista zanimljive tri runde, po mišljenju sudija bolji je bio domaći bokser, ali mora se istaći da su o pobedniku zaista odlučivale nijanse. Sve u svemu, odlična predstava u Novom Sadu.

Nema sumnje da ligaško takmičenje privlači najviše pažnje kod ljubitelja boksa i bio je ovo sjajan uvod pred početak drugog dela a koji je zakazan za poslednji vikend u septembru. Tada će slobodna biti upravo ekipa „Radnika“, „Vojvodina Mikromarket“ će dočekati „Loznicu“, dok će „Lazarevac“ ugostiti tim iz „Kragujevca“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter