0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

ELITE NEON CUP 2016: Turci dominiraju, za organizatore to nije iznenađenje, OFK Beograd brani čast Srbije

Objavljeno: 03.09.16 u 15:34

Prvi međunarodni turnir za fudbalere do 14 i 16 godina u Beogradu ušao je u završnu fazu.

Na Elite Neon Cup 2016 turniru koji se ovih dana održava na Adi Ciganliji dominira ekipa Altinordu iz Izmira, koja će učestvovati u finalima obe konkurencije dečaka do 14 i 16 godina.

Na turniru do 14 godina, Altinordu je danas sa bio bolji od ruskog Krasnodara, a protivnik u borbi za prvo mesto biće mu OFK Beograd, koji će braniti čast srpskog fudbala, jer je u polufinalu bio bolji od Rada rezultatom 2:0.

To finale se igra u nedelju od 13 časova.

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

U konkurenciji  fudbalera do 16 godina ‘večiti rivali’ Partizan i Crvena zvezda stali su u polufinalima.

Ruski Krasnodar bio je bolji od crno-belih posle 0:0 u regularnom delu i boljeg izvođenja jedanaesteraca – 5:4, dok je beogradske crveno-bele izbacio Altinordu, takođe posle penala – 6:5. U regularnom delu bilo je 1:1.

Tako će se sutra od 11:30h u borbi za treće mesto igrati ‘večiti’ derbi između Partizana i Crvene zvezde, dok će se od 14:30h u finalu sastati Krasnodar i Altinordu.

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

– Ne bih da hvalim sam sebe, ali sam vrlo zadovoljan. Utisci gostujućih klubova su pozitivni, sa hotelima, terenima i organizacijom. Pre sutrašnjih finalnih utakmica imamo pozitivne povratne reakcije od svih predstavnika renomiranih evropskih klubova – izjavio je za HotSport organizator turnira Ivan Ivović.

intervju  Dominira turska ekipa, da li je to iznenađenje?

– Za sve je iznenađenje. Ljudi možda nisu informisani o tim ekipama, ali to je ekipa koja je šampion u skoro svim uzrastima u Turskoj, ispred Galatasaraja i Bešiktaša. Godišnje ulažu oko tri,četiri miliona evra, imaju odlične terene, zgrade, uslove. Ja sam i najavljivao da će biti među favoritima. Dugo se bavim ovim turnirima i znam da su oni među jačim klubovima sa Mančester sitijem, Interom, Juventusom. Nisu zvučni, ali što se tiče kvaliteta i organizacije su u samom vrhu – objasnio nam je Ivović.

intervju  Čast srpskih timova u finalu će braniti OFK Beograd?

– Bilo je neizvesno u obe konkurencije, Zvezdi i Partizanu je na penale izmakla borba za trofej. Realno je ono što su prikazali u polufinalnim utakmicama. Nadamo se da će OFK Beograd moći da se suprotstavi turskom klubu – rekao je Ivović.

intervju  Sutra su na programu finala, a nagrade će dodeljivati brojne poznate ličnosti iz vrha srpskog fudbala.

– Biće tu mnoge ličnosti, poput poznatih trenera Marka Nikolića, Stanislava Karasija… Zato pozivam ljude da sutrašnji finalni dan isprate u što većem broju. Pre finala, igraće se za treće mesto derbi između Partizana i Zvezde, što je za naše ljude najinteresantniji duel. Naravno, bilo bi lepo da i posle toga  isprate finala turnira i dodele nagrada, jer će podrška značiti deci – poručio je Ivan Ivović, organizator Elite Neon Cup 2016.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter