1
Domaći fudbal

VREMEPLOV: Piksijeva genijalnost, copy – paste gola kojim je Špance bacio na kolena (VIDEO)

Objavljeno: 01.09.16 u 23:40

Malo je reći da je Dragan Stojković Piksi bio fudbalski genije. Bio je mnogo više od toga, fudbaler neverovatne tehnike, jedan od najlucidnijih igrača u istoriji.

Svi pamtimo onaj neverovatan gol koji je dao Špancima na svetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine, kada je izlomio odbranu Španaca i doneo prednost Jugoslaviji. U tom neverovatnom meču postigao je i gol iz slobodnog udarca i odveo „plave“ u četvrtfinale.

(Izvor:youtube/Vihor189)

Ono što je uradio devet godina kasnije neverovatno je podsetilo na taj istorijski trenutak.

VREMEPLOV: Dan kada je Piksi poslao Vaskeza ‘po novine’, a Španiju bacio na kolena (VIDEO)

I sama akcija je bila iskopirana. Na stadionu Partizana, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Belgiji i Holandiji, 5. septembra 1999. godine sastale su ekipe Jugoslavija i Makedonije.

Stanković je poslao duboku loptu u prazno, na levoj strani ju je prihvatio Mijatović poslao u šesnaesterac. Za razliku od meča sa Špancima, tamo je nije niko prosledio ka Piksiju, ali je ona preletela Šaćiri i onda na scenu stupa naš kapiten.

ČAROLIJA JE JOŠ UVEK TU: Nova majstorija u cipelama Dragana Stojkovića Piksija (VIDEO)

Sjajno je primirio loptu i onda je zakucao pod prečku Miloševskom.

(Izvor:youtube/sp1873)

I nije samo to podsetilo na meč u Italiji, jer je i Makedoncima Piksi dao dva gola, ali drugi nije bio kopuja onog od devet godina ranije.

Jugoslavija je dobila meč sa 3:1, strelci su bili Stojković u 37 i 54. minutu, Savićević u 77, a Ćirić je sa penala postigao jedini gol za Makedonce.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter