2
Fudbal

SVE JE TO ISPLANIRANO: Kosovo kvalifikacije za SP kao domaćin igra u Albaniji

Objavljeno: 01.09.16 u 11:50

Kosovska fudbalska reprezentacija kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji kao domaćin igraće u albanskom Skadru, objavio je premijer Albanije Edi Rama.

Kako Kosovo nema dovoljno dobru infrastukturu, niti stadion u Prištini koji zadovoljava standarde UEFA, odlučeno je da će svoje domaće utakmice igrati u Albaniji.

To je saopštio premijer Albanije, Edi Rama na svom Fejsbuk profilu.

– Stadion u Skadru je na novom početku. Nadamo se da će doneti sreću albanskom i kosovskom timu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo – napisao je Rama.

Kosovo u prvoj utakmici na domaćem terenu dočekuje Hrvatsku i to će biti na stadionu u Skadru, pod imenom ‘Loro Borići’.

Samoproglašena republika Kosovo je pre par meseci primljena u UEFA, kasnije i u FIFA, iako po statutu nije moguće članstvo zemlje koja je nepriznata od strane Ujedinjenih nacija.

Kosovo će tako po prvi put učestvovati na zvaničnom fudbalskom takmičenju, a u kvalifikacijama za Mondijal u Rusiji nalazi se u grupi sa Hrvatskom, Finskom, Turskom, Ukrajinom i Islandom.

0
0

2 Komentara

  1. Trebalo bi počasni gost na utakmici da bude premijer, i predsednik vlade Republike Srbije, jer im je svojim potpisima u Briselu omogućio da imaju svoju državu. Verovatno bi ga Rama vrlo srdačno dočekao, i ne znam da li bi predsednik vlade Srbije mogao i smeo i imao hrabrosti, da izjavi tamo kod njih da je Kosovo i Metohija —Srbija, kad znamo svi kako je on dočekivao Ramu u Srbiji i on izjavi smelo i licemerno po nas da je Kosovo završena priča i da bi i mi trebali da priznamo nezavisnost. a ja kažem ŽIVELA SRBIJA/NARAVNO CELA SA KOSOVOM I METOHIJOM/, SRBIJA,SRBIJA, SRBIJA, ŽIVEO CAR PUTIN, ŽIVELA RUSIJA, SRBIJA,RUSIJA,SRBIJA,SRBIJA,SRBIJA————

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter