0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

‘ORLOVI’ SAMOUVERENI: Kostić, Rajković i Milivojević najavljuju trijumf nad Irskom (FOTO)

Objavljeno: 01.09.16 u 13:34

Reprezentativci Srbije Filip Kostić, Luka Milivojević i Predrag Rajković izneli su svoja očekivanja par dana pred start kvalifikacija za SP i meč protiv Irske.

Fudbalska reprezentacija Srbije u ponedeljak od 20:45h otvara kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, a rival ‘orlovima’ će na stadionu ‘Rajko Mitić’ biti selekcija Irske.

Učesnik četvrtfinala nedavnog Evropskog prvenstva u Francuskoj dolazi u sjajnoj formi, sinoć su sa 4:0 u ‘generalnoj probi’ savladali Oman, ali i srpski reprezentativci su puni samopouzdanja.

Njega su na današnjoj konferenciji za medije preneli Filip Kostić, Luka Milivojević i Predrag Rajković.

– Biće teśko protiv Iraca. Oni su izuzetno fizički jaki imaju specifičan stil igre. Biće dosta trke sa njima. Čvrsti su i igraju na duge lopte, ali ako budemo igrali kako znamo, neće biti problema – izjavio je Filip Kostić.

– U našoj grupi smo među boljima, i ako zanemarimo indivodualni kvalitet, možemo mnogo. Iz timske igre uvek neko iskoči. Ubeđen sam da možemo da napadnemo prvo mesto, ako budemo igrali kao na prijateljskim utakmicama protiv Kipra, Izraela i Rusije – istakao je Luka Milivojević.

– Znamo da je veoma bitno da krenemo pobedom. Imamo dobar tim i uz navijače mislim da možemo do pobede – poručio je golman Predrag Rajković.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Srpski reprezentativci su i prokomentarisali kvalitet ove selekcije koju predvodi Slavoljub Muslin u odnosu na ranije. Istakli su da je najbitnije u novom timu da se izgradi kult reprezentacije, iako je pritisak veliki, a protivnik nezgodan.

– Ne znam kako se kotiramo u poređenju sa prethodnicima, ali ako podignemo tim na visok nivo, možemo do prvog mesta – izričit je Milivojević.

– Nismo favoriti. Ali, ako damo svom maksimum, možemo da ostvarimo cilj – reči su Filipa Kostića.

Grupa je jaka i veoma dobra, ali ono što se ističe jeste da  verujemo jedni u druge. To je najbitnije. Uveren sam da možemo na Svetsko prvenstvo – istakao je Rajković.

Jedno od pitanja bilo je i vezano za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

– Ja sam gledao i bilo je mnogo lepo, i to je vrhunac karijere. Znači mnogo igrati za svoju zemlju i voleo bih da sam bio na njihovom mestu. U fudbalu je teško, ali verujem da ovog puta možemo da napravimo rezultat – zaključio je Luka Milivojević.

Pripremili: Strahinja Nikolić i Stefan Smuđa

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter