0
Ostali sportovi

JAKŠIĆ: Nismo svesni šta smo uradili, prešli smo igricu

Objavljeno: 01.09.16 u 16:00

Srpski vaterpolista Nikola Jakšić, iako najmlađi u zlatnoj generaciji „delfina“, već sa 19 godina uspeo je da osvoji sve trofeje na reprezentativnom planu.

BEOGRAD – Srpski vaterpolista Nikola Jakšić, iako najmlađi u zlatnoj generaciji „delfina“, već sa 19 godina uspeo je da osvoji sve trofeje na reprezentativnom planu.

Jakšić je u izjavi Tanjugu rekao da je su srpski vaterpolisti zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama u Riju „prešli igricu“, ali da nemaju nameru da se na tome zaustave.

„Nisu se još slegli utisci, super se osećam. Još nismo svesni šta smo sve uradili u proteklih godinu dana, nadam se da ću u jednom trenutku ukapirati to. Ponosan sam na celu ekipu, svaka čast momcima, svi smo bili kao jedan i zasluženo osvojili zlato“, rekao je Jakšić Tanjugu.

On je dodao da se ekipa izdigla posle lošeg starta u Riju i u nokaut fazi, posle pobeda nad Španijom, Italijom i Hrvatskom u finalu, pokazala od čega je satkana.

„Lično, nisam osećao veliki pritisak, jer sam najmlađi i bile su mi prve Olimpijske igre. Ne mogu da kažem da sam bio rasterećen, ali sam bio miran, verovao sam u uspeh, kao i svi saigrači. Otišli smo da samo igramo vaterpolo i znali smo da je sve do nas. Kada smo se podigli u polufinalu i finalu, videlo se da smo stvarno najbolji“.

Jakšić je posebno naglasio atmosferu u timu, istakavši da ima veliku pomoć saigrača i da „upija“ svaki savet od iskusnijih kolega.

„Saigrači su me sjajno primili, stvarno su „carevi“… Drago mi je što sam upoznao ovakve šampione, hvala im na svemu kako su me primili“, rekao je Jakšić i posebno apostrofirao značaj selektora Dejana Savića.

„Savić mi je uvek bio podrška, kao i svima, odličan je stručnjak. Uvek je tu da nas usmeri na pravi put, posebno u lošim situacijima. Kada smo svi zajedno na okupu mislim da nam niko ne može ništa“.

Olimpijsko zlato, jedino koje je nedostajalo sadašnjoj generaciji, posle dugo vremena stiglo je u vitrine Vaterpolo saveza Srbije, a pred Jakšićem je još mnogo šansi da ih još dodatno obogati.

„Prešli smo igricu. Ne znam šta dalje, nije to pitanje za mene“, uz osmeh je zaključio mladi vaterpolista Partizana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter