1
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

SAŠA MARJANOVIĆ: Pritisak je konstantan, ali su pobede tako slađe

Objavljeno: 29.08.16 u 18:19

Trenutno je pauza u klupskom fudbalu, jer počinju kvalifikacije za svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. godine u Rusiji.

Mnogi igrači to su iskoristili da se konačno malo posvete svojim porodicama.

Među tatama koji slobodne dane koriste kako bi se posvetili porodici  je i vezni igrač Partizana Saša Marjanović, koji je tokom priprema u Poljskoj dobio drugo dete sina Lazara.

NOVI POTRES U HUMSKOJ: Legenda crno-belih napustila Partizan?

– Bili smo zaista dugo razdvojeni i to je neka žrtva koju imaju sve supruge fudbalera ili devojke. Rođenje sina sam dočekao u Poljskoj, ali su ti dani upravo za mene bili nešto najlepše, potpisao sam za Partizan i dobio sina. Upravo ova dva slobodna dana koristim kako bih što više vremena proveo sa decom i suprugom. Ćerkica Nikolija ima dve godine i ona traži pažnju što je normalno. Obaveze sa terena se prenose i na kuću, kaže Saša Marjanović, ne krijući da tada ne beži od svih obaveza oko dece.

– Trudim se da ovih dana olakšam supruzi oko dece, igram se sa njima i preuzimam sve druge obaveze, kako bi joj malo olakšao.

Miran život u Radničkom promenio je za Partizan u kojem je pobeda imperativ, a rezultat 0:0 se smatra neuspehom.

KRAJ? Obistinjuje se ono čega su se Grobari najviše pribojavali… (FOTO)

– Partizan i rad u njemu se ne mogu porediti, zato i jeste šampionski klub. Istina je da je pritisak konstantan, ali zato su pobede slađe. Sa druge strane dobri igrači i konkurencija vas stalno teraju napred. Krenuli smo sa lošijim rezultatima, pa je možda pritisak bio veći sada, ali se trudimo da se na pravi način nosimo sa tim i olakšamo sebi.

Živu legendu kluba kapitena Sašu Ilića je upravo Marjanović menjao na poziciji veznog igrača. Pritisak ili čast?

– Saša je legenda u svakom smislu i mnogo doprinosi timu. Njegova mirnoća i kreativnost su neverovatni. Njega niko ne može da zameni, samo mogu da se trudim da doprinesem timu kvalitetom najviše što mogu.

Marjanovićev šut u prethodnih nekoliko utakmica i dobre asistencije opravdali su poverenje koje mu je ukazano ulaskom u igru.

– Uvek to može bolje. Drago mi je da sam i ovog puta dobro centrirao iz kornera sa desne strane i da je Bleki (Nikola Milenković) odlično skočio i lepo pogodio glavom za još jedan gol. Prekid na prošloj utakmici je bio zaista dobar i kada govorimo o mom učinku i Leonardu. Drugi gol je bio preslikan sa uigravanja na treningu, tako da nam je doneo  pozitivan rezultat. Rad se uvek isplati, kaže Saša.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter