0
Evropske lige

FANTASTIČNA FUDBALSKA PRIČA: Ono kad srce bude bitnije od rivaliteta (FOTO)

Objavljeno: 29.08.16 u 10:44

Prelepa priča nam stiže iz Engleske. Glavni akteri su mančesterski rivali – Siti i Junajted, navijač „Crvenih đavola“ Denis Hilton i jedan mali dečak po imenu Ben.

Denis Hilton je 42-godišnji zakleti „Crveni đavo“. Ima bezbroj tetovaža posvećenih Junajtedu, bezbroj utakmica na tribinama, ali i, što je najbitnije – ogromno srce.

Naime, Hilton je, kada je saznao da Ben, sin njegovog najboljeg prijatelja Pola Robinsona, ima leukemiju, odlučio da učini nešto za mnoge nezamislivo – istetovirao je grb Mančester Sitija na nogu, kako bi pomogao prikupljanju novca za lečenje desetogodišnjeg momka, u čemu je i uspeo. Do danas je prikupio preko 3.000 funti.

Hilton, i sam otac dvojice dečaka, Džordža (8) i Tomija (13), rekao je da su neke stvari veće od fudbala:

– Kao zakleti navijač Junajteda, prirodno je da ne volim Siti, i oko toga sam imao bezbroj začikavanja sa Polom, koji mi je jedan od najboljih prijatelja. Ipak, na kraju dana, postoje stvari koje su bitnije od fudbala… A ukoliko vam je fudbalski rivalitet bitniji od života malog dečaka, onda bi trebalo da se zapitate, rekao je Hilton, i dodao:

– Pitaju me prijatelji da li ću je pokriti nečim, preraditi, jer ću do kraja života morati da gledam grb Sitija na nozi… Apsolutno ne! Ponosan sam na tetovažu. Kad god je vidim, podseti me na Bena, tog malog borca, kao i na razlog iz kog sam je uradio, potom otkrivši da je na tu ideju došao dok je sedeo u pabu sa prijateljima i pio pivo.

I sam Pol nije krio iznenađenje:

– Bio sam, blago rečeno, šokiran… Neverovatan gest. Znam koliko mu Junajted znači, što samo pokazuje šta oseća prema Benu i meni. Jednostavno, „oduvao“ nas je, i ne možemo mu dovoljno zahvaliti zbog pomoći, istakao je 44-godišnji Robinson.

Neverovatna priča, i pravi pokazatelj da fudbal, zaista, predstavlja nešto što bismo najbolje mogli opisati kao – veće od života.

Ben (u kolicima) sa Denisovim sinovima
0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter