0
Evropske lige

A TADA JE DOŠAO ON: Na današnji dan potpisao je jedan od najboljih golmana ikada(VIDEO)

Objavljeno: 26.08.16 u 18:16

Tog 26.08.2001. torinski gigant osigurao je mrežu za narednih 15 godina

Kada vam neko pomene reč Juventus mnogo igrača će vam pasti na pamet, ali nema šanse da jedan od njih ne bude Đanluiđi Bufon.

VELIKO POJAČANJE: Anri na klupi “Crvenih đavola”

Legendarni italijanski čuvar mreže je, bez sumnje, jedan od onih koji su obeležili noviju istoriju Juventusa, kao i reprezentacije Italije. Mnogi se vode mišljenjem da je upravo on najbolji golman u istoriji fudbala, a iako nije, jedan od najboljih je sigurno.

Prvih 6 godina karijere je proveo u Parmi, da bi potom prešao u Juve sa kojim se nakupio domaćih trofeja u čemu malo ko može da mu parira. Ostao je žal sa nekim evropskim trofejem, međutim ništa nije nemoguće. Sportisti kao što je popularni Điđi traju večno.

POČINJE BUNDESLIGA: Očekujemo vatromet golova na Alijanc Areni!

Bio je prvak sveta sa reprezentacijom Italije 2006. u Nemačkoj, dok je na evropskom prvenstvu 2012. održanom u Poljskoj i Ukrajni osvojio srebro.


Youtube, rom7000

Bufon ima 38 godina i još uvek brani kao mladić. Još nije defnitivno odlučio kada završava karijeru, ali svakako da će taj dan biti jedan od najtežih za sve navijače „Stare dame„, dok će na upravi kluba biti nemoguć zadatak- pronaći novog Điđija Bufona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter