2
Ostali sportovi

PONOSNA ZVEZDA: Crveno-beli imaju zbog čega da se raduju

Objavljeno: 25.08.16 u 00:20

Navijači kojima je crveno-bela boja u srcu mogu da budu i više nego srećni.

Saopštenje SD Crvena zvezda, kojim se zahvaljuju svima koji su bili članovi crveno-bele porodice, a doneli su medalju sa proteklih Olimpijskih igara, prenosimo u celosti:

„Sa ponosom ističemo da su u osvajanju medalja učestvovali sportisti koji nose dres Crvene zvezde, ali i oni koji su branili crveno-bele boje.

U srebrnom košarkaškom timu Srbije bili su Stefan Jović, Marko Simonović i Vladimir Štimac, a ulogu tim menadžera obavljao je Nebojša Ilić, nekadašnji košarkaš i aktuelni tim menadžer KK Crvena zvezda.

U timu su bili i Nikola Kalinić i Nemanja Nedović, koji su bili članovi našeg kluba. Članovi stručnog štaba bili su i nekadašnji treneri Crvene zvezde Miroslav Nikolić i Jovica Antonić.

Najveći uspeh na OI 2016 u Riju, uz Davora Štefaneka, postigli su vaterpolisti Srbije osvajanjem zlatne medalje. Ekipu je sa klupe predvodio trofejni trener Dejan Savić (najbolji trener SD Crvena zvezda 2013. i 2014) koji je 2013. godine vodio Zvezdu do titule šampiona Evrope, a od nekadašnjih vaterpolista crveno-belih igrači su Andrija Prlainović (najbolji sportista SD Crvena zvezda 2013), Duško Pijetlović, Sava Ranđelović (najbolji sportista SD Crvena zvezda 2014) i Gojko Pijetlović.

Srebrom su se okitile i odbojkašice, a važnu ulogu u osvajanju medalje su odigrale i Maja Ognjenović, Jovana Stevanović, Stefana Veljković (najbolja sportistkinja SD Crvena zvezda 2009) i Bojana Živković, bivše igračice Zvezde.

Naravno, sve to bi bilo nezamislivo bez Zorana Terzića (najbolji trener SD Crvena zvezda 2002), koji je u karijeri doneo mnogo radosti i crveno-belim odbojkašicama. Članovi stručnog štaba bili su i Branko Kovačević, Siniša Mladenović i Vladimir Banković.

Košarkašice Srbije su osvojile bronzanu medalju, a za tim Marine Maljković igrale su nekadašnje Zvezdine košarkašice Sonja Petrović, Aleksandra Crvendakić i Milica Dabović.

Crvena zvezda je na Olimpijskim igrama u Riju imala osam aktuelnih sportista. Pored košarkaša Stefana Jovića, Marka Simonovića i Vladimira Štimca, učestvovali su i atletičari Milan Ristić i Tamara Salaški, stonoteniser Aleksandar Karakašević i strelci Zorana Arunović (pet puta najbolja sportistkinja SD Crvena zvezda) i Milenko Sebić.“

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter