Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić i kapiten Maja Ognjenović rekli su danas da srebrna medalja na Olimpijskim igrama u Riju nije osvojena slucajno i poručio da je ono što je obećano – ispunjeno.

– Obećano – ispunjeno. Nismo bili 100 odsto sigurni da ćemo uzeti medalju, koja je bila san dugi niz godina, ali smo uspeli. Došli smo do prve u istoriji u ženskoj odbojci, ali to nije slučajno. Eliminisali smo svetskog i evropskog prvaka, devojke su igrale veoma dobro i zaslužuju sve pohvale za motiv, želju i kako su predstavljale Srbiju – rekao je Terzić na konferenciji za medije na aerodromu “Nikola Tesla”.


Kapiten Maja Ognjenović takođe je istakla da je verovala u medalju jer je znala da je ova generacija spremna za taj uspeh.

– Emocija puno, ono što obećale ispunile smo. Možda je malo neočekivano, neki su mislili drugačije, ali smo osvojile medalju. Vrlo sam ponosna šta smo uradili u Riju, presrećni smo postignutim i hvala svima na podršci. Ovaj tim je spoj mladih i iskusnih devojaka, u celom olimpijskom timu je vladala odlična atmosfera, što dokazuju rezultati – istakla je Ognjenović.