1
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

SUD ZA SPORTSKU ARBITRAŽU: Paraolimpijci Rusije izbačeni sa Igara u Riju

Objavljeno: 23.08.16 u 21:30

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) potvrdio je suspenziju paraolimpijskog tima Rusije sa Igara u Rio de Žaneiru zbog navodnog sistemskog dopinga u toj zemlji uz pomoć države.

Medjunarodni paraolimpijski komitet (MPK) suspendovao je Rusiju sa Igara u Riju, usledila je žalba u CAS, ali je i ona odbijena.

Odluka MPK da zabrani učešće Rusiji je „odgovarajuća u datim okolnostima, dok Ruski paraolimpijski komitet nije podneo nikakav dokaz suprotan MPK-u“, navodi u saopštenju CAS.

U saopštenju se dodaje i da Ruski paraolimpijski komitet nije priložio nijedan dokument koji protivreči činjenicama iznetim u Meklarenovom izveštaju, u kojem je otkriven i objašnjen sistemski doping u Rusiji.

Ruski premijer Dmitrij Medevedv odluku CAS da Rusiji zabrani učešće na Igrama u Riju ocenio je kao udarac osobama s invaliditetom.

– Odluka CAS je dvostruko cininična, jer je reč o ljudima koji se ističu svakodnevno, ali i želja da se eliminacijom našeg tima iz borbe isključe značajni takmičari. Ovo je udarac za sve osobe sa invaliditetom, ne samo iz Rusije. Priča o ruskom dopingu je gust i odvratan koktel od 80 odsto politike i 20 odsto pravog dopinga. U nekim zemljama veoma brzo otkriju doping, u drugim nikada, to su apsolutno dvostruki aršini – naveo je Medvedev.

Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru održaće se od 7. do 18. septembra.

0
0

1 Komentara

  1. Iskljucivo politicka odluka.Zasto Amerikanci ne podlezu testiranju i doping kontroli?Kako moze za njih drzava da garantuje a za druge ne moze.Sta su oni posebno,neka visa rasa?Koje budale se vise povladjuju tim Amerima i dozvoljavaju da u svim organima za njih nista ne vazi,kao za ostale sportiste,ne vaze zakoni bilo koje drzave kad su u inostranstvu,vec podlezu samo svojim zakonima.Gde to jos ima?!
    STOP AMERIKANIZACIJI!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter