2
Odbojka

RIO 2016: Bravo, devojke, Srbija je osvojila srebro

Objavljeno: 21.08.16 u 05:05

Ženska odbojkaška reprezentacija Kine novi je olimpijski šampion, pošto je u finalu savladala Srbiju 3:1 (19:25, 25:17, 25:22, 25:23).

Nepisano pravilo kaže da je teško jednu ekipu pobediti dva puta na istom turniru. Dokaz za to je i finalni meč na OI. Srbija je u grupnoj fazi do nogu potukla Kinu 3:0, ali su se devojke iz najmnogoljudnije zemlje sveta revanširale kada je to bilo najvažnije, u finalu.

Naš tim je sjajno otvorio meč i preko Mihjalović i Bošković je razbijao Kineskinje. Na kraju 1:0 u setovima – 25:19. U drugom setu Kina kao da se probudila. Neverovatni kombinovani servisi potpuno su razbili naš prijem i Kina je izjednačila na 1:1 – 17:25. Ni utrećem setu učenice Zorana Terzića nisu blistale. Kina je vodila sa čak 19:11, naše devojke su stigle do 21:21, ali nisu imale snage da preokrenu set – 22:25.

U odlučujućem setu se igralo poen za poen. Pred kraj Kina se odlepila, Terzić je napravio izmene i na teren poslao Brakočević i Veljković, one su donele izjednačenje, ali su tada ponovo poslate na klupu. Startna postava se nije snašla i posle servis greške i lošeg prijema izgubila je zlato na OI, ali dobila srebro koje sija najsjajnije boje..

Bravo, devojke, bravo, heroine, Srbija je ponosna na vas…

0
0

2 Komentara

  1. Devojkama svaka cast i sve cestitke,ali sam strasno razocaran u selektora koji 3 seta apsolutno nista u igri ne menja i ne sugerise. Istim servisom nam uzmu tri seta i istom paralelom probijaju nas katastrofalni blok,Maju Ogjenovic covek ne namerava da izvadi iz igre a devojka se ceo 3. Set hvata za ruku,ocigledno igra sa povredom,i napokon kada napravi izmenu uvde Brakocevic nama proradi taj blok uzmemo 5 poena i imamo nereseno,on sampion napravi izmenu i vrati postavu koja je izgubila dva sets i finisirala i treci i izgubila mec.

    0
    0
    Odgovori
    • isto sam i ja primetio.ognjenovic je malte ne preplakala zadnji set. dal od bolova ili psihicki nije mogla da podnese teret ne znam. a blok nam je tek proradio kad je usla brakocevic i on junak menja opet sve

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter