Izjava Andrije Prlainovića po osvajanju zlata u Riju ‘ustalasala’ je Srbiju, a novi momenat u celoj priči daje odgovor vaterpolisti od strane zlatnog rvača Davora Štefaneka.

Srpski vaterpolo as je po osvajanju zlatne olimpijske medalje pobedom nad Hrvatskom iskoristio priliku da u opštoj euforiji ‘pecne’ državu koja, prema njegovom mišljenju, ne ulaže dovoljno u sport.


Međutim, vrlo brzo se oglasio i Davor Štefanek, koji je potpuno drugačijeg mišljenja i smatra da nije tačno da država ne ulaže u sport.

Na svom Fejsbuk profilu u opširnoj poruci Štefanek se obratio, između ostalih i Prlainoviću, i argumentima potkrepio svoje tvrdnje.

– Uz sve čestitke vaterpolistima za osvojeno zlato, ne razumem izjavu Prlainovića koju je dao nakon utakmice….pod uslovom da je tačno preneta od strane novinara!!! Naime, nije tačno da u našoj zemlji nema sistemskog finansiranja sporta. Rezultat koji sam ja napravio i koje prave moje kolege iz reprezentacije je uz izuzetnu pomoć i podršku naše države preko resornog ministarstva za sport i omladinu kao i olimpijskog komiteta.

Preko 200 dana priprema godišnje uz sve stipendije i drugo što nam pripada kao vrhunskim sportistima je obezbeđeno od strane naše države. Mi smo mali sport i nemamo sponzora i sve što nam omogući naš savez je od novca koje daje država. Mislim da unazad par godina smo ravnopravni sa nasim protivnicima iz Evrope i sveta baš zbog podrške naše države.

Uz izvinjenje Prlainoviću ovo naša javnost treba da zna….moj cilj je ostvaren, ali cilj nas zajednički nakon osvajanja olimpijskog zlata je da što više dece dovedemo u rvačke sale i omasovimo ovaj divni sport. Roditelji trebaju da znaju da iza svih naših i prošlih i budućih aktivnosti stoji naša država. Hvala svima na podršci…ali morao sam da se oglasim jer je to prosto istina – napisao je Davor Štefanek.