6
Ostali sportovi

NIJE MOGAO DA ĆUTI: Oglasio se Davor Štefanek i odgovorio Andriji Prlainoviću (FOTO)

Objavljeno: 21.08.16 u 18:29

Izjava Andrije Prlainovića po osvajanju zlata u Riju ‘ustalasala’ je Srbiju, a novi momenat u celoj priči daje odgovor vaterpolisti od strane zlatnog rvača Davora Štefaneka.

Srpski vaterpolo as je po osvajanju zlatne olimpijske medalje pobedom nad Hrvatskom iskoristio priliku da u opštoj euforiji ‘pecne’ državu koja, prema njegovom mišljenju, ne ulaže dovoljno u sport.

Međutim, vrlo brzo se oglasio i Davor Štefanek, koji je potpuno drugačijeg mišljenja i smatra da nije tačno da država ne ulaže u sport.

Na svom Fejsbuk profilu u opširnoj poruci Štefanek se obratio, između ostalih i Prlainoviću, i argumentima potkrepio svoje tvrdnje.

– Uz sve čestitke vaterpolistima za osvojeno zlato, ne razumem izjavu Prlainovića koju je dao nakon utakmice….pod uslovom da je tačno preneta od strane novinara!!! Naime, nije tačno da u našoj zemlji nema sistemskog finansiranja sporta. Rezultat koji sam ja napravio i koje prave moje kolege iz reprezentacije je uz izuzetnu pomoć i podršku naše države preko resornog ministarstva za sport i omladinu kao i olimpijskog komiteta.

Preko 200 dana priprema godišnje uz sve stipendije i drugo što nam pripada kao vrhunskim sportistima je obezbeđeno od strane naše države. Mi smo mali sport i nemamo sponzora i sve što nam omogući naš savez je od novca koje daje država. Mislim da unazad par godina smo ravnopravni sa nasim protivnicima iz Evrope i sveta baš zbog podrške naše države.

Uz izvinjenje Prlainoviću ovo naša javnost treba da zna….moj cilj je ostvaren, ali cilj nas zajednički nakon osvajanja olimpijskog zlata je da što više dece dovedemo u rvačke sale i omasovimo ovaj divni sport. Roditelji trebaju da znaju da iza svih naših i prošlih i budućih aktivnosti stoji naša država. Hvala svima na podršci…ali morao sam da se oglasim jer je to prosto istina – napisao je Davor Štefanek.

0
0

6 Komentara

  1. Dragi moji komentatori, ako se ne varam, kompletan potop srpskog vaterpola je poceo kada je ugasen vk becej. Opet, ako se ne varam, dok ga je sponzorisao nis sa soklovackim na celu sve je bilo ok. Kada je doslo do odredjenih politickih promena u nasoj zemlji krecu i s..nja u vaterpolo savezu ali ne samo tamo… Dakle, zakljucite dalje sami…

    0
    0
    Odgovori
  2. Mora samo ovom strucnjaku da odgovorim koji se dodirnu konkurencije u Vaterpolu i Rvanju .
    Strucnjak pogledaj koliko se ulaze u zemljama Bivseg Sovjetskog Saveza u rvanje, da ti ne priicam za Iran, Japan….. U A merici strucnjaku Rvanje je skolski sport.
    Pogledaj iz koliko drzava ucestvuju sportisti i kakve oni tretmane imaju u Zemljama Severozapadne Evrope u Rvanju.
    A pogledaj u koliko se Drzava igra Vaterpolo…, i koje su prve 4 .
    Ni malo ne umanjujem Zlato nasih Vaterpolista !
    Ali nemoj molim te pricati nesto u sta se NE RAZUMES.
    Ovde je novinar zamenio teze. I Stefanek i Prlainovic imaju od Drzave koliko toliko ali imaju odlicno.
    A mali klubovi nemaju u ovim sportovima…
    STRUCNJAKU

    0
    0
    Odgovori
  3. Polako, ljudi… Nije red da odmah osuđujemo momka. Gledao sam pomenuti intervju i verujem da je Davor samo žrtva zamene teza koju je u ime vlasti plasirao upravo novinarčić koji je radio intervju. Andrija je lepo rekao da treba hitno uložiti u klubove koji su na samrti, jer ovu zlatnu generaciju neće imati ko da nasledi. Na to je piskaralo počelo da tupi o finansiranju priprema reprezentacije…. Dalje je sve već laki spin… Sabiranje grandmothers and frogs

    0
    0
    Odgovori
  4. Ne kontam da li je ovo neka igra ili Davor zaista ne zna kakva je situacija u srpskom vaterpolu. Najgori momenat srpski vaterpolo je doživeo kad je VK Bečej nakon osvajanja titule šampiona Evrope ugašen. Kriza je krenula i ranije ali od toga dana vaterpolo više nikada nije imao podršku države osim nekih simboličnih nagrada i kada je bilo potrebno da se uspeh vaterpolista iskoristi za prljave političke igre. Andrija je rekao ono što je istina a zbog čega je to istina treba pitati državu. I nije vaterpolo jedini ugrožen. Gotovo svi sportovi su ugroženi jer političari imaju jednostavan izbor, da pare ulože u sport, edukaciju, zdravstvo ili da na konto kreiranja lažnih statistika o nacionalnoj kupovnoj moći sebi i sebi sličnima povećavaju primanja – u tome su neumorni i nenadmašivi.

    Meni je drago ako država zaista pomaže rvače ali sumnjam u celu tu priču.

    0
    0
    Odgovori
  5. Divan si ti momak i ponosan sam na tvoj uspeh. Ali momce, vaterpolo koji nam je done o neuporediv broj medalja, doziveo je da vec nekoliko godina ne postoje vaterpolo klubovi. To je ipak mnogo veci problem nego stipendije rvacima, uz duboko duzno postovanje prema tebi.

    0
    0
    Odgovori
  6. Za sitne pare prodaješ svoje ime… Nada u „napredne“ pare nikog nije nahranila…
    Umesto da podržiš kolege sportiste, ti stranu držiš političkoj mafiji. Moguće da ti nemaš problema sa finansiranjem. Ti verovatno nisi putovao 35 sati low cost kompanijom na igre. Moguće da je i tvoj klub stabilan, čim kažeš da ste rame uz rame sa Evropom… Vidiš, sve suprotno od toga je u vaterpolu, tako da… Veliko razočarenje…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter