1
Košarka

FOTO: kss.rs

BRONZA JE VAŠA, ALI VI STE OD ZLATA: Košarkašice Srbije donele novu medalju! (VIDEO)

Objavljeno: 20.08.16 u 18:11

Košarkašice Srbije okitile su se bronzanom medaljom na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru pobedom nad Francuskom u borbi za treće mesto rezultatom 70:63 (18:10, 9:17, 28:15, 15:21).

Srpske košarkašice donele su nam nekoliko puta razloga za radost na košarkaškom olimpijskom turniru u Rio de Žaneiru, a za kraj nam svima donele osmeh na lice novom medaljom za srpski olimpijski tim.

U reprizi finala Eurobasketa 2015. godine, kada su naše igračice postale prvakinje Evrope, još jednom smo gledali veliku borbu Srbije i Francuske u rovovskoj borbi za bronzanu medalju.

FOTO: kss.rs
FOTO: kss.rs

Naše devojke su fenomenalno otvorile utakmicu i vrlo brzo efikasnom igrom stekle prednost od 15:5.

Bilo je nešto kasnije i 18:7, ali je i pored neefikasne igre Francuskinja u napadu, naš tim rivalkama dozvoljavao preveliki broj ofanzivnih skokova, zbog čega je Francuska imala puno napada iz druge šanse.

To je rezultiralo smanjenjem vođstva Srbije, izjednačenjem, pa i vođstvom Francuske od dva poena (27:25), ali se na poluvreme otišlo rezultatom 27:27.

Kako su naše devojke počele prvo, tako su krenule i u drugom poluvremenu. Sonja Petrović je imala dobru rolu u stvaranju odlične serije, a onda su tri trojke iz levog kornera Saše Čađo, Danijel Pejdž i Sonje Petrović donele novu dvocifrenu razliku Srbiji.

Dovoljno je reći da je Srbija u trećoj deonici postigla 28 poena i zaključiti da je upravo taj period bio ključan za ishod ovog meča.

Devojke su nastavile u poslednjih 10 minuta da dugim napadima troše vreme, ali i srčanom odbranom ne dozvole preveliko smanjenje zaostatka Francuskinja. Izdržale su sve nalete, a trojkom Tamare Radočaj i košem uz faul Jelene Milovanović na 2:32 pre kraja otišle na nedostižnih 12 poena razlike.

Na kraju je ostvarena velika pobeda i osvojena nova medalja za Srbiju. Bravo, devojke!

(Izvor:youtube/HOT SPORT)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter