5
Košarka

FOTO: STARSPORT

KAO LAKŠI TRENING: Srbija razbila Australiju za finale Olimpijskih igara! (VIDEO, FOTO)

Objavljeno: 20.08.16 u 01:51

Reprezentacija Srbije plasirala se u finale Olimpjskih igara, pošto je u polufinalu deklasirala Australiju sa 87:61.

Najefikasniji u našem timu bio je fenomenalni Miloš Teodosić sa 22. Njemu se pridružio Marković sa 14.

Ključna je bila fenomenalna igra u odbrani našeg tima, kao i veoma loš šut Australije iz igre. Zaustavljena je ona njihova alley oop kombinacija, kojom su nas uzluđivali u prvom meču u grupi koji su dobili sa 15 razlike.

Od samog početka bilo je jasno da je naš tim rešen da pokaže koliko vredi, a do samog kraja održali su neverovatan ritam i samleli protivnika, koji će za treće mesto igrati sa Španijom.

 

 

TOK MEČA:

Prvi napad imali su Australijanci. Prve poene postigla je Srbija, na dodavanje Markovića loptu u koš je položio Kalinić. Dobro je Srbija otvorila meča sa 8:0, preko Teodosića i Raduljice, koji je vezao četiri poena. Tek posle dva i po minuta prvi poeni za Australiju, Mils je pogodio trojku. Odmah je dvojkom uzvratio Teo. Odlično je u tim momentima funkcionisala odbrana našeg tima. Ponovo je za dva pogodio Teodosić za 12:3. Bejns je smanjio na 12:5 posle lepog dodavanja Delavedove, akcija viđena mnogo puta na turniru. Lep solo prodor Bogdanovića za 14:5. Posle nešto duže pauze, na manje od minuta Jokić je povećao na 16:5. Australija je pogodila samo dva šuta iz 15 pokušaja.

 

Australija je drugu četvrtinu otvorila sa pet vezanih poena, pa je naš selektor morao da zatraži tajm aut. Prvu trojku za nas postigao je Teodosić i vratio prednost na plus devet, 19:10. Zatim je Mačvan dvojkom pvećao prednost Srbije na 21:10. Prednost je dodatno povećana u nastavku kada je naš kapiten pogodio uz faul i doneo nam prednost od 24:10. Konfuzija u napadu Australije, već u tom periodu imali su sedam izgubljenih lopti. Konačno su pogodili i naši protivnici na 5,09 do kraja, zakucao je Ingls. Kalinić je vratio plus 14 sa penala, ali je odmah uzvratio Mils,, 26:14. Srećom nastavili su Australijanci da promašuju za tri poena. Vrlo brzo smo došli do velike prednosti od 32:14.

 

Na 22 sekundi bilo 35:14, 21 u plusu. trećučetvrtinu otovrili su Australijanci eli upom. Odlično smo skakli u napadu, posle devete uhvaćene lopte fauliran je Mačvan, koji je iskoristio oba bacanja za 37:17. Odgovorio je Delavedova dvojkom. A onda je Marković ubacio novu trojku. za 40:19. Zatim su pogodili Delevedova, pa Teo, pa je bacanja iskoritio Ingls, ali je Srbija imala osetno vođstvo 42:23. Iskoristili su protivnici jedno slobodno, a onda su Marković i Radulhica ubacili poene i povećali prednost 46:24. Bogut je ponovo ubacio samo jedno bacanje, a zatim je Marković sa penala bio precizan oba puta za 48:25.

 

Ingls nije htela trojka, ali je Motum uhvatio loptu pod koošem i poentirao. Sa parking je pogodio Teo, uzvratio je Mils dvojkom za 51:29. Jokić je posle nesportske Australijanaca pogodio oba bacanja, a odmah u narednom napadu Ingls prvai faul u napadu. Četvrtom asistencijom Teo je uposlio Jokića za 55:31, aposle toga i sam ubacio dva poena.

ONI SU NEVIĐEN TANDEM: Lucidni Teo za “monstruma” Raduljicu (VIDEO)

Motum je bio precizan sa penala, oba puta. Odmah zatim i Teo je bio na liniji za slobodna bacanja, ubacio je jedno, za 58:33. Bogdanović je faulirao Brokof pri šutu za tri poena, a ovaj bio precizan sa penala, 58:36. Novim fejdom Mačvan je ubacio naš 60. poen, a Ingls odmah uzvratio. Marković se lepo ubacio u prazan prostor i dobio loptu od Jokića za 62:38, a u narednoj našoj akciji precizan je bio Mačvan. Ohrabrio se Marković i solo akcijom poveća o na 66:38. Odlično smo otvorili i poslednju četvrtinu i povećali na 30 razlike. Jović je zatim napravio nesportski faul, ali Bogut nije iskoristio nijedno bacanje. Posle greške naših u odbrani Ignls je iz kontre smanjo na 68:41. Konačno smo pogodili za dva, od table Teodosić. Uzvratio je Mils za 70:43. I onda magična asistencija Tea i monstruozno kucanje Raduljice.

RAZBIJANJE AUSTRALIJE: Neverovatne akcije naših momaka (VIDEO)

Na 6.08 do kraja Raduljica je iskortistio jedno bacanje za novih 30 razlike, 73:43. Novom dalekom trojkom Marković je povećao na 76:45. Zatim je usledio blagi pad u ogri našeg tima i serija Autralije od devt poena, koju je presekao selektor Đorđević tajm autom, aki već tada je bilo jasno da je Srbija u finalu. A odmah je Mačvan uzvratio trojkom. Jokić je zatim ubacio dvojku za 81:56. Do kraja smo samo potrdili ponedu, a Štimac je do učinio zakucavanjem za 87:61.

0
0

5 Komentara

  1. Ovo je školski primer kad skeniraš nečiju igru do detalja,pročitaš ih skroz na skroz,postaviš taktiku a svako od igrača ispoštuje svaki segment svoje uloge u timskoj odbrani i napadu.Ne verujem da će više iko,tim ili reprezentacija, ponoviti odbranu iz prvog poluvremena,na nekom ovako značajnom takmičenju.Ovo je bilo savršenstvo,da zaustaviš nekog tako jakog na 14 poena za čitavo poluvreme.Do kraja je samo rutinski odrađen meč,iako je i taj deo bio savršen.
    Mislim da je ovo bio Markovićev najbolje odigrani meč u karijeri.
    Nadam se da nije potrošena sva energija i da je ostalo još dosta toga da se pokaže i Amerima,koji realno nisu drim tim ali jesu vrhunska reprezentacija.Želim svu sreću našima i da nas obraduju zlatom.

    0
    0
    Odgovori
  2. Zamolio bih KSS i Skupstinu Beograda da posalje pozivnicu gospodinu Mirku Novoselu na proslavu medalje u Beogradu,jer gospodin Novosel to u svojoj domovini nece doziveti.

    0
    0
    Odgovori
    • Zauzet je,ne moze da dodje jer su trenutno preokupirani k..cem od ovce,kako rece Ukic…i razmisljaju kakve medalje da dodele kockastima,papirnate ili plasticne.

      0
      0
      Odgovori
  3. E ,ajde sad da cujemo one Saletove dusebriznike o krahu na OI, grebao vas Boby!!! Bravo momci ,bravo junaci ,bravo braco moja Serpska

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter