0
Ostali sportovi

‘DELFINI’ OČEKUJU SPEKTAKL: Mi nikad ne najavljujemo, nego radimo i osvajamo medalje

Objavljeno: 19.08.16 u 09:04

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Živko Gocić rekao je da očekuje da će finalna utakmica protiv Hrvatske na Olimpijskim igrama biti pravi vaterpolo spektakl.

– Ko god da je protivnik, finale je finale. Hrvatska je fantastična ekipa i mislim da će biti pravi vaterpolo spektakl. Nadam se da ćemo smoći snage da odigramo još jednu utakmicu na visokom nivou i da će to biti dovoljno za pobedu. Nikad se ne zna, finale je uvek otvoreno. Mi ćemo dati sve od sebe i videćemo zašta će to biti dovoljno – rekao je Gocić novinarima u Rio de Žaneiru.

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se danas u finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto je večeras u polufinalu pobedila Italiju sa 10:8 (3:0, 3:2, 1:0, 3:6). Protivnik Srbije u finalu biće aktuelni šampion Hrvatska, koja je ranije pobedila Crnu Goru sa 12:8.

– Polufinale je bilo neverovatno. Mnogo smo dobro počeli, bili smo dobro mentalno pripremljeni na čudan kriterijum sudjenja kakav smo očekivali. Nije nas to poremetilo u glavi, ostali smo čvrsti i u odbrani i u napadu i uspeli da, i pored čudnog kriterija sudjenja, održavamo veliko vođstvo – rekao je Gocić.

– Iako je možda spolja izgledalo rutinski, bilo je jako teško da zadržimo sve konce u svojim rukama s obzirom na prljavu i agresivnu igru Italije, na probleme s faulovima… Sve smo to izdržali i priveli utakmicu kraju premda da smo se poslednju četvrtinu i po više obazirali na odbranu. U svakom slučaju, kapa dole za moju ekipu, za velike šampione. Ostaje nam još jedna utakmica – dodao je Gocić.

Slobodan Nikić je naveo da je njegovoj ekipi današnjom pobedom pao kamen sa srca.

– Imali smo jako težak put do ovog finala, ali kao što smo pričali celog leta, najbitnije je da se spremimo za utakmice nokaut faze jer tu ova ekipa dolazi do izražaja. Ukoliko u finalu igramo ovako odbranu ja sam siguran da Hrvatima neće biti lako da igraju protiv nas. Ne bih ništa da najavljujem, mi nikad nismo najavljivali, nego smo radili i osvajali medalje, tako ćemo i ovaj put – rekao je Nikić.

On je kazao da Srbija dobro poznaje selekciju Hrvatske, koju su i očekivali u finalu.

– Dobro se poznajemo, oni su olimpijski šampioni… Mi smo velika ekipa i nadam se da ćemo to krunisati na pravi način – rekao je Nikić.

I Dušan Mandić očekuje „vaterpolo klasik u finalu“.

– Počeli smo polufinale sa 6:0, odmah smo stavili do znanja protivniku šta želimo. Ne mogu da kažem da sam očekivao takav početak. Očekivao sam da ćemo ući maksimalno borbeno, ali stvarno nas je išlo… To je pre svega zbog hladne glave i velikog srca, karaktera koji je pokazala ova ekipa od početka do kraja – rekao je Mandić.

– Zaboravljamo ovo, ostala nam je još jedna utakmica, najvažnija, finale sa Hrvatskom vaterpolo klasik. Znam sigurno jednu stvar mi ćemo da uživamo u finalu, daćemo sve od sebe, poslednji atom snage ako treba da dodjemo do tog zlata – dodao je Mandić.

Sava Ranđelović je rekao da je njegova ekipa tokom celog turnira tražila igru koju je prikazala u polufinalu.

– Bila je jako teška utakmica, sa dosta isključenja… Znali smo šta nas čeka, ništa nas nije iznenadilo i u finalu smo. Dosta dobro poznajemo Hrvatsku, biće to pravi vaterpolo spektakl. Uvek je gusto s njima, uvek je teško, biće neizvesno – rekao je Ranđelović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter