0
Košarka

VREME JE ZA OSVETU: Nikola Kalinić zna ‘ključ’ za pobedu nad ‘kengurima’

Objavljeno: 19.08.16 u 12:18

Srpski košarkaši večeras će tačno u ponoć početi odlučujuću bitku za plasman u veliko finale Olimpijskih igara. Rival dobro poznat – Australija.

Možda najbolniji poraz do sada na Igrama u Riju je upravo od Australije, kada su naši bili u egalu 38 minuta, a onda potpuno pali u poslednja dva i izgubili čak 15 razlike.

Australija je u drugom kolu grupne faze pobedila sa 95:80. Međutim, večeras je nova utakmica, novih 40 minuta i nove okolnosti.

– Igramo u polufinalu sa Australijom, pravo vreme i mesto za osvetu. Mi već na trećem velikom takmičenju igramo u polufinalu, napravili smo kontinuitet dobrih rezultata i tako treba da nastavimo. Gledali smo snimak utakmice iz grupe protiv Australije, košarkaški rečeno su nas prebili, odigrali smo mlako. Iako smo vodili dobar deo utakmice, u poslednjih pet minuta je bilo nerešeno, ali su oni napravili prednost i pobedili sa 15 razlike. Ostaje žal zbog toga, ali i ogroman motiv da im se revanširamo – rekao je Nikola Kalinić.

Utakmica protiv Hrvatske je arhivirana, ali se Kalinić još jednom osvrnuo na nju.

– Početak je bio stegnut, mnogo zicera prvenstveno sa moje strane, nekih glupih faulova, ali na kraju smo pokazali da kad igramo kako hoćemo i znamo, da možemo uglavnom brzo da pravimo prednost. Bila je čvrsta igra, lepršava, brzo smo napravili prednost i to je presudilo. Oni su pokušali nešto u četvrtoj četvrtini, ali uspeli smo da se odbranimo – istakao je Kalinić.

Srpski olimpijski tim konačno je probuđen i osvaja medalje. To raduje i Nikolu Kalinića.

„Konačno se probio maler, počeo je Davor Štefanek. Jedne druge bodrimo, oseća se fenomenalna atmosfera, konačno smo počeli da osvajamo medalje, sjajno je biti u srpskom olimpijskom timu – rekao je Kalinić.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter