0
Košarka

FOTO: STARSPORT

UFC JOKIĆ: Nikola najavio novu „taktiku“ za Australiju

Objavljeno: 18.08.16 u 12:03

Košarkaški reprezentativac Srbije Nikola Jokić rekao je da je zadovoljan plasmanom u polufinale Olimpijskih igara i najavio zanimljivu „taktiku“.

Košarkaši Srbije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto su jutros pobedili Hrvatsku sa 86:83. 

NIJE MOGLO BEZ DRAME, ALI TAKO JE SLAĐE: Srbija preko starih mušterija Hrvata do polufinala!

– Uvek razmišljaš kada u takvim situacijama šutiraš, jer si pod pritiskom. Bilo je malo treme, ali kada sam ubacio prvo, ostalo je bilo rutina. Imali smo 14 razlike, a posle toga drama, tako je svaki put sa njima, isto je bilo i na turniru u Argentini. Vratili smo se u drugom poluvremenu, znali smo da nervoza može da traje samo četvrtinu, dve, a ne celu utakmicu. ‘Zakucavanje’ Raduljice je ponelo celu ekipu, pa Bogdanova ‘trojka’, sigurno da nas je to podiglo na bolji nivo, rekao je Jokić novinarima u Rio de Žaneiru.

Košarkaši Srbije će u polufinalu igrati protiv Australije, u noći između petka i subote. U drugom polufinalu igraju SAD i Španija. Srbija i Australija su igrali u grupnoj fazi olimpijskog turnira, kada je Australija pobedila sa 95:80.

ODGOVOR JE U SLICI: Evo zašto je Srbija bolja od Hrvatske (FOTO, VIDEO)

– Australija nas je pobedila sa 15 razlike, ali to nije bio pravi odnos snaga. Borili smo se 37, 38 minuta, onda su oni ubacili u veću brzinu a mi to nismo ispratili. Ovo je polufinale Olimpijskih igara, sada neće biti tako, sigurno ćemo žestoko da se pobijemo za finale, rekao je Jokić.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Bogdan Bogdanović sa 18 poena.

– Mislim da dva, tri faula nisu bila, ali šta je tu je, to je utakmica. Krivo mije što nisam dobro završio meč a želeo sam, ali imam sjajne saigrače koji su to izvanredno završili. Polufinale je sa Australijom. Oni su ozbiljno igrali prvi deo takmičenja i četvrtfinale, ali teško je dobiti nekoga dva puta na turniru. Nadam se da ćemo da odigramo mnogo bolje i kvalitetnije nego u grupi, rekao je Bogdanović.

Upitan da prokomentariše svoju igru i „trojku“ sa osam metara, Bogdanović je rekao da uvek igra da ekipa pobedi.

HRVATI U NEVERICI: Šarić krivi sebe, Petrović sudije (FOTO)

– Ako treba neka trojka, neki koš, ja ću da postignem, nije problem, rekao je kroz osmeh srpski košarkaš.

Bogdanović je proslavio rodjendan na terenu. On je zahvalio prijateljima i porodici na porukama, ali je rekao da će slavlje da ostavi za kraj turnira.

Bogdanović se osvrnuo i na osvojene medalje Tijane Bogdanović i Ivane Španović.

– To uliva samopouzdanje, drago nam je što možemo da se družimo sa njima, dodao je on.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter