0
Ostali sportovi

TUKAO SE SA OBEZBEĐENJEM: Rajan Lokti izmislio pljačku u Riju!

Objavljeno: 18.08.16 u 18:44

Brazilska policija navela je da je američki plivač Rajan Lokti lagao da su on i njegovi drugovi iz reprezentacije bili opljačkani u Rio de Žaneiru tokom Olimpijskih igara, a sam sportista je po povratku u SAD nekoliko puta menjao priču o tome šta se desilo.


Agencija Asošiejted pres navela je, pozivajući se na svoje izvore, da je Lokti izmislio priču da je bio žrtva oružane pljačke.

Nekoliko američkih medija objavilo je demante priče koju je Lokti ispričao: da ih je zaustavila grupa ljudi u policijskim uniformama i da je jedan od njih stavio Loktiju pištolj na čelo i oduzeo mu novčanik.

Američka mreža Ej-Bi-Si (ABC) objavila je da brazilska policija ima snimak na kome se vidi kako se Lokti tuče sa obezbedjenjem na benzinskoj pumpi u isto vreme u kome se pljačka navodno desila.

Plivači su došli do pumpe i zatekli zaključana vrata od toaleta, a onda su ih provalili. Tada se pojavio naoružani čuvar koji im se suprotstavio, ali ni u jednom trenutku nije vadio oružje. Posle kratke gužve, pojavio se i menadžer pumpe i zahtevao od Amerikanaca da plate štetu, što su oni i učinili.

Osim toga, policija nije našla nikakve dokaze koji bi potvrdili plivačevu priču. Engleski Dejli Mejl objavio je snimke četvorice plivača, Loktija, Gunara Benca, Džeka Kongera i Džejmsa Fejgena, kako se vraćaju u selo posle navodne pljačke i na njemu se vidi kako su dobro raspoloženi i kako se šale prilikom prolaska kroz metal-detektor.

Podnošenje lažnog policijskog izveštaja je krivično delo u Brazilu, zbog čega je sud u toj zemlji naredio da se oduzmu pasoši svima koji su podneli žalbu. Lokti se vratio u ponedeljak vratio u SAD, ali su Konger i Benc danas „skinuti“ sa leta iz Rija da bi bili ispitani u policiji. Oni ne mogu da napuste zemlju dok se ne završi istraga.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter