0
Ostali sportovi

SPREMA SE NOVI ‘BALKANSKI KLASIK’: Hrvati preko Crne Gore u finalu, čekaju Srbiju!

Objavljeno: 18.08.16 u 18:56

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske prvi je finalista olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru pošto je u polufinalu savladala Crnu Goru sa 12:8 (4:3, 3:2, 1:1, 4:2).

Hrvatska je furiozno otvorila utakmicu i brzo povela sa 3:0, ali su Crnogorci brzo stigli do izjednačenja iskoristivši veliki pad u igri ‘barakuda’. Ipak, na prvi manji odmor sa prednošću je otišla Hrvatska i to rezultatom 4:3.

To vođstvo je blago naraslo do poluvremena kada je rezultat bio 7:5 i od tada više nije bilo povratka za izabranike Vladimira Gojkovića. Na kraju 12:8 za Hrvatsku i ulazak u finale u kom će braniti zlato osvojeno o Londonu pre četiri godine.

Tamo će im rival biti bolji iz duela Srbija-Italija koji počinje u 21:30h po srednjeevropskom vremenu, a komšije se pribojavaju da će im rival u finalu biti baš Srbija, koju su izbegli u četvrtfinalu nesportskim porazom od Francuske u grupnoj fazi.

Najefikasniji je bio Andro Bušlje sa četiri pogotka, Anđelo Šetka dao je tri, a Luka Lončar dva gola. Na drugoj strani Ivović i Brgulja su bili strelci po tri gola.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter