0
Ostali sportovi

FOTO: Twitter / Team Serbia

SIJAĆE, BRE, KAO ZLATO: Tijana Bogdanović osvojila olimpijsko srebro!

Objavljeno: 18.08.16 u 03:11

Srpska tekvondoistkinja je poražena u finalu Olimpijskih igara od Koreanke So Hui Kim, ali će i pored toga, zbog svega prikazano tokom dana u Riju slaviti srebrnu medalju kao da je zlatna.

Tijana Bogdanović ipak nije uspela da u potpunosti kruniše fenomenalne partije tokom celog dana protiv takmičarki iz Azerbejdžana, Kineskinje koja je dvostruka olimpijska šampionka i Meksikanke u polufinalu.

Ostaće žal za finalnom borbom u kategoriji do 49 kilograma protiv takmičarke iz Južne Koreje So Hui Kim u kojoj je naša Tića imala šansu, ali je možda baš njena mladost presudila.

Bogdanovićeva je u poslednjoj borbi u Riju krenula možda nešto bojažljivije od iskusnije rivalke, zbog koje je Koreanka stekla minimalnu prednost od 2:1 posle prve runde, a zatim i do vođstva od 5:2 posle druge runde.

FOTO: Twitter / Team Serbia
FOTO: Twitter / Team Serbia

Krenula je Tijana na sve ili ništa u trećoj, napala maksimalno svoju stariju rivalku i poen po poen, najviše višestrukim Kongo bodovima došla do 7:6.

U poslednjoj sekundi Bogdanovićeva je oborila So Hui Kim na tatami i zbog toga je trebalo da zaradi novi bod.

Njen trener Dragan Jović je uložio prigovor, ali su sudije ipak odlučile da ne dodele bod srpskoj takmičarki i pobeda je pripala Koreanki. Procenjeno je da je isteklo vreme i da je poen zarađen po završetku meča.

Pored toga i suza srpske takmičarke, ona je pokazala da je pred njom itekako svetla budućnost.

Podsetimo, Tijana Bogdanović ima svega 18 godina i nema sumnje da je još nekoliko Olimpijskih igara pred njom, a sa ovakvom igrom, pa i velikim napretkom, nema sumnje da je čekaju još mnoga finala i zlatne olimpijske medalje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter