0
Evropske lige

TRAGEDIJA: Policija ubila legendarnog napadača Premijer lige (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 15.08.16 u 13:07

Dalijan Etkinson, nekadašnji napadač Ipsviča, Šefilda, Aston Vile, Mančester Sitija, Real Sosijedada i Fenerbahčea, preminuo je rano danas, nakon što ga je policija pogodila elektrošokom.

Kako prenose ostrvski mediji, policija je pozvana kako bi reagovala nakon što je ugrožena „bezbednost pojedinca“. Još uvek nije poznato kako i zašto je upotrebljen elektrošok, ali je posledica svakako više nego tragična.

Etkinson je karijeru započeo u ekipi Ipsviča, potom je igrao za Šefild, pa za Real Sosijedad, čiji je bio prvi tamnoputi fudbaler u istoriji.

Nakon dobre sezone, ali i problema sa ponašanjem, uprava kluba sa San Sebastijana je odlučila da ga proda, nakon čega je stigao na Vila Park.

U dresu Aston Vile odigrao je 85 mečeva u periodu od 1991-1995. godine, i u tom periodu je, sa Dinom Sandersom, činio „Smrtonosni duo“.

Takođe, 3. oktobra 1992. godine postigao je jedan od najlepših golova u istoriji Premijer lige, u pobedi na gostovanju Vimbldonu od 3:2.

(Youtube/LeeBakerLegion)

Taj pogodak je proglašen za gol sezone.

Etkinson je imao 48 godina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter