0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

NIJE BILO LAKO ZA GLEDATI: Mučili su se ‘delfini’, pa probudili u ‘minut do 12’ – Srbija je u četvrtfinalu!

Objavljeno: 15.08.16 u 01:34

Dugo su se mučili srpski vaterpolisti, ali su na kraju ipak slomili žilave Japance u poslednjem kolu grupne faze Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru sa 12:8 (2:5, 3:0, 4:2, 3:1).

Da je neko rekao pre mesec dana ili duže da će grupna faza Olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru ovako izgledati za srpske vaterpoliste, verovatno bi bio čudno posmatran. Ali desilo se, iza svetskih i evropskih šampiona je nedelju devet dana za što brži zaborav, ali ipak optimistično gledamo ispred sebe. I dalje!

Poslednji meč Srbije u grupi protiv Japana bio je ujedno u kvalifikacioni za ‘delfine’, ali je izgleda baš taj pritisak i strah od neuspeha sputao izabranike Dejana Savića na startu ovog, očekivalo se, lakog meča.

Japan se potpuno razmahao u prvoj deonici, te su čak pet lopti završili u mreži Branislava Mitrovića. Svi su tada bili u šoku, pa čak i Japanci, jer ko je mogao da očekuje tako smušenu igru Srbije na obe strane.

To se najbolje videlo u finišu prvog dela, kada je jedan japanski igrač ostavljen potpuno sam u kontri, kao da su naši zaboravili da se vrate pred svoj gol, što je ovaj naravno iskoristio i doneo šokantnih 5:2 posle prvih osam minuta igre.

KUKAVICE: Hrvati izgubili od najvećeg autsajdera kako bi izbegli Srbiju?

Drugi kvartal krenuo je za nijansu bolje, u smislu odbrane, ali su i dalje u napadu naši ‘bombarderi’ pucali ‘ćorcima’.

Bravu je ponovo otključao tek Filip Filipović na dva minuta pre kraja poluvremena i ‘povukao nogu’, pošto su u narednih 120 sekundi Pjetlović i Mandić u dve kontre doneli egal i olakšanje svim srpskim navijačima, kako na tribinama gde su bile i košarkašice Srbije, tako i svima nama kraj malih ekrana.

Od početka drugog poluvremena sve je konačno bilo po starom. Nije se u potpunosti vratila sigurnost u ruke srpskih igrača, ali jeste rezultatska prednost, pošto je sa 4:2 u trećem periodu Srbija konačno stekla opipljivije vođstvo.

Boljitak je donela i promena golmana, jer je u poluvremenu na gol stao Gojko Pjetlović umesto Branislava Mitrovića, što je eto odmah dalo rezultat.

Nisu se Japanci predavali ni u poslednjih osam minuta, već su iako fizički slabiji, dobro ‘cedili’ srpske igrače, ali je posao, kako-tako, na kraju odrađen i Srbija je pobedom od 12:8 ipak obezbedila mesto u četvrtfinalu.

Filip Filipović bio je strelac šest pogodaka, Duško Pjetlović dao je dva, dok su po jednom bili precizni Mitrović, Nikić, Ćuk i Mandić. Kod Japanaca najbolji je bio, očekivano, Takei sa pet pogodaka.

Naredni protivnik će se saznati nakon poslednje utakmice između Brazila i Mađarske. Ali nije bitno ko će tamo biti naš rival, jer će u svakom slučaju to biti pravi ispit za tim Dejana Savića.

Kritike stoje, svesni su toga i naši ‘delfini’. Svi znamo šta umeju i koliko mogu, samo je potrebno da to konačno i pokažu u Riju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter