1
Domaći fudbal

MATIJAŠEVIĆ: Još uvek lutamo

Objavljeno: 15.08.16 u 12:45

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević ocenio je nakon lošeg starta naše ekipe u domaćem prvenstvu da veruje da igrači imaju kvalitet da budu u četiri prvoplasirana tima na tabeli, ali da sa trenutnim odnosom mogu samo da se bore za opstanak u ligi.

– Lutamo sa timom. Još uvek radimo na pronalaženju idealnih 11 ili 14. Jučerašnja utakmica protiv Partizana je po kvalitetu igre jedna od najgorih od kad sam sportski direktor odnosno u poslednje tri i po, četiri godine. Što se tiče igrača Čukaričkog i dalje verujem da imaju kvalitet da budu medju četiri najbolje ekipe i izbore Evropu, ali sa ovakvim odnosom mogu samo da se bore za opstanak. Drago mi je za golmana (Nikolu) Petrića što dostojno menja (Nemanju) Stevanovića, kao i za Erhana Mašovića što je postao standardan, a nema još ni 18 godina. Kad je reč o Mašoviću to je i bio cilj, rekao je Matijašević za sajt kluba.

On je dodao da je krizni period sastavni deo sporta i izrazio nadu da će se Čukarički izdići već u narednim utakmicama. „Sigurno da i ja snosim veliki deo odgovornosti i pričaćemo o tome u narednim danima“, pojasnio je direktor.

U narednom kolu Čukarički dočekuje Vojvodinu 21. avgusta.

– Vojvodina je hit prvenstva i po mom mišljenju imaju pravog trenera i skup dobrih brzih igrača. Utakmica u nedelju najviše zavisi od našeg oporavka i njihovog rezultata u Ligi Evrope. Nadam se da će napraviti dobar rezultat. Trenutno su favorit, jer su u boljoj formi nego mi. Slede nam tri teške utakmice – posle Vojvodine, gostujemo Javoru, pa pauza i onda igramo protiv Napretka. Nije nam krenulo kako treba, ali to je sastavni deo fudbala. U velikoj smo krizi, ali se nadam brzom oporavku, rekao je Matijašević.

Direktor je naveo i da stručni štab nije zadovoljan pojedinim igračima i najavio da će ti fudbaleri verovatno ubrzo napustiti Čukarički, a onima koji se teže navikavaju na obaveze u klubu poručio da moraju da se ubrzaju ako žele napredak.

– Fale nam igrači na pozicijama desno levo napred, možda još jedan desni bek u zavisnosti da li (Nikola) Janković ostaje. Ako sve bude kako treba najviše ćemo se baviti time i vraćanjem atmosfere. Mislim da igrači koji su poljuljani imaju kvalitet, ali treba malo više da veruju u sebe, pojasnio je Matijašević.

Ekipi sa Banovog brda nedavno se priključio Aleksandar Jevtić – bivši igrač Crvene zvezde, kao i Darko Bulatović i Marko Tomić iz niškog Radničkog, a tim su u aktuelnom prelaznom roku napustili Andrija Pavlović, Filip Stojković, Bojan Ostojić i Nemanja Stevanović.

0
0

1 Komentara

  1. Juce je jako smdelo da ste namerno prepustili bodove.Kad sam video tim bez Matica,Knezevica,Kajevica,odmah mi je bilo sumnjivo.Sa njima trojicom,lagano dva razlike protiv ovakvog partizana i to na JNA,jer ste kvalitetniji.Ne pronalazite adekvatne zamene za prodate igrace,kao sto ste ranije do dopunjavali,tu je problem.Ostali ste bez dva izuzetna napadaca,Stojiljkovica i Pavlovica a nist doveli ni priblizno takvog,kao i bez najboljeg desnog beka Stojkovica.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter