Sandra Perković  večeras prvi put nastupa na Igrama u Riju. Najbolja bacačica diska na svetu od 1.30 posle ponoći kreće po olimpijsko zlato nastupom u kvalifikacijama.

Prvo je pred norveškim novinarima imitirala samu sebe kako baca disk napravljen od novina, a zatim je ipak pobegla ka novinarima s našeg govornog područja.


– Draže mi je da pričam s našima. Mi se uvek držimo zajedno ovde u selu. Bosanci dolaze kod nas, mi kod Slovenaca, oni kod Srba. Zajedno smo jači, otkrila je Sandra za Sportske Novosti.

MENJA KARIJERU? Otkud Inijesta u bokserskom ringu? (FOTO)

Hrvatska je u Riju osvojila već četiri medalje, dok Srbija još čeka na svoju prvu.

– A zamislite koliko bismo ih imali da smo ostali zajedno. Žao mi je što se Jugoslavija raspala, jer bismo bili velesila, imali bismo više medalja od Nemaca, Rusa… Ali, to je i  možda dobro jer sada svaka zemlja pojedinačno može osvojiti više medalja.”

Otkrila je i da će navijati za sportiste iz bivše Jugoslavije.

 – Čula sam se s Ivanom Španović baš pre polaska u Rio i svim srcem ću navijati za nju. Kao i za sve Srbe i ostale komšije na Igrama. Moje srce je veliko kad ona pobeđuje, baš kao i njeno kad ja slavim.

(Izvor: youtube/Deportes Plus)

Za kraj je Olimpijska pobednica iz Londona imala poruku za gledaoce.

 – Mi sportisti se ceo život pripremamo za Olimpijske igre kako bismo bili najbolji, kako bismo svoju zemlju predstavili na najbolji način. Neka ljudi ispred malih ekrana stisnu palčeve i navijaju za nas. Mi ćemo dati sve od sebe, neka nas i oni glasom bodre.