0
Ostali sportovi

RIO 2016: Klišina zahteva hitnu raspravu

Objavljeno: 14.08.16 u 15:03

Ruska atletičarka Darija Klišina zatražila je danas hitnu raspravu na Sudu za sportsku arbitražu (CAS) pošto ju je ponovo suspendovala Medjunarodna atletska federacija (IAAF) i nema pravo učešća na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Skakačica u dalj Klišina je jedina ruska atletičarka kojoj je bilo dozvoljeno učešće na Igrama u Riju, posle suspenzije Atletskog saveza Rusije zbog navodnog sistemskog dopinga koji je navodno prikrivala i pomagala država.

Nju je IAAF ipak juče suspendovala, drugog dana atletskih takmičenja na Igrama.

– Žalim se na odluku IAAF na suspenziju. Tražim hitnu raspravu, a odluka mora što pre biti doneta. Ja sam čist sportista i to sam dokazala u više navrata, bez ikakve sumnje. Tri godine sam u SAD i testirana sam na doping van Rusije, što je bio jedan od zahteva. Ja sam žrtva onih koji su napravili sistem za manipulisanje našim lepim sportom i koji ga koriste u političke svrhe, rekla je osvajačica bronzane medalje na Evropskom prvenstvu 2014. godine.

Ona je dodala da će se na svaki način truditi da zaštiti svoj imidž čistog sportiste.

– Osećam se izdanom. Izdao me je sistem koji nije koncentrisan na očuvanje sporta čistim i na podršku sportistima, već više na traženje pobeda van sportskih borilišta, navela je Klišina.

Kvalifikacije u skoku u dalj na programu su u noći izmedju utorka i srede, a izmedju ostalih u takmičenju će učestvovati i srpska atletičarka Ivana Španović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter