0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

RIO 2016: ‘Delfini’ se bude, pala je Australija

Objavljeno: 13.08.16 u 04:27

U 4. kolu „A“ grupe Srbije je savladala Australiju sa 10:8 i obezbedila je plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara.

Mučio se opet naš tim sve do poslednje četvrtine. Vodili su Australijanci, naši su stizali i kada je bilo najpotrebnije isplivali sa dna i zabeležili prvu pobedu na turniru. Vodili su „kenguri“ sa 1:0, „delfini“ preokrenuli na 2:1, ali je prvi period završen 2:2. Šok je usledio u drugoj četvrtini kada je Australija preko Hovdena u poslednjoj sekundi povela sa 5:4.

U trećoj četvrtini naš tim je ponovo poveo golom Prlainovića sa 6:5, ali je ekipa sa „kraja sveta“ uspela ponovo da izjednači na 6:6. Odluka je pala u drugoj polovini poslednjeg perioda. Jakšić je doveo Srbiju u vođstvo 8:7, a potom su serijom golova Filipović i Nikić rešilipitanje pobednika 10:7. Australija je na kraju uspela samo da ublaži poraz 10:8.

Srbija u poslednjem kolu u noći između nedelje i ponedeljka igra protiv Japana, pobeda je sigurna, a naš tim će osluškivati šta se dešava na derbi meču između Mađarske i Brazila, jer u slučaju pobede „karioka“, naš tim bi zauzeo treće mesto, a možda i drugo, ako bi Australija iznenadila Grčku.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SRBIJA – AUSTRALIJA 10:8 (4:5)

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 1, Nikić 2, Aleksić 2, Jakšić 1, Filipović 1, Prlainović 2, S. Mitrović, B. Mitrović.
AUSTRALIJA: Denerlej, Kembl, Ford, Koteril, Martin, Gilčrist, Roah, Janger, Svift, Kejs, Hovden, Emeri, Staton-Frenč.

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter