2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NIKOLIĆ HVALI SVOJE IGRAČE: Pametno protiv Čuke, prelazni rok nije gotov

Objavljeno: 13.08.16 u 12:36

Trener Partizana Marko Nikolić najavio je ofanzivan, ali i za nijansu oprezniji tim crno-belih protiv Čukaričkog, kao i neke aktivnosti na tržištu do kraja prelaznog roka.

Neki bolji vetrovi provejavaju na stadionu u Humskoj posle prve pobede u novoj sezoni protiv Javora u Ivanjici (2:0) i pred derbi 5. kola Superlige Srbije u kom Partizan sutra od 17 časova na svom stadionu dočekuje Čukarički.

Pobedom u Ivanjici, trener crno-belih Marko Nikolić skinuo je određeni pritisak sa leđa, kako svojih, tako i sa igrača, te sa velikom dozom optimizma dočekuje sutrašnji duel protiv ‘brđana’.

– Opet će ovo biti jedna derbi utakmica, neprijatan raspored nas je sačekao u sedam dana, bez mogućnosti za ozbiljniji trening. Teže nije moglo. Čukarički je tim koji je mnogo puta poslednjih sezona pravio probleme Partizanu, od finala Kupa, preko obe utakmice prošle sezone. Klub je jako dobro organizovan, odlično se bave i mlađim kategorijama, tako da nije dobar samo prvi tim. Gledao sam ih i uživo nekoliko puta i imam korektan uvid u njihov igrački kadar. Predvodi ih Matić, koji je srce tima, ali i kluba na neki način.

– Jedan veliki put i posao su ispred nas. Postoji pomak u disciplini u igri, ali je to daleko od onoga što Partizan treba da bude. Sve to treba da bude na daleko višem nivou. Ali je mnogo lakše kada se radi posle pobede, nego posle poraza – rekao je u svom uvodu pred meč sa Čukaričkim Marko Nikolić.

Iz tabora rivala sa Banovog brda stigla je najava da će pokušati da iskoriste slabosti Partizana i tu su apostrofirali odbranu crno-belih kao najtanji deo tima. To je Nikolić povezao sa izgubljenom utakmicom protiv Vojvodine pre sedam dana u Beogradu.

– Čukarički je tim koji igra slično kao Vojvodina, ako uzmemo previše rizika u igri, ostavićemo im puno prostora iza naših poslednjih igrača. To je nedopustivo. Imali smo i nešto više izgubljenih lopti u Ivanjici, što je bilo problematično. Opasni su i posle prekida Igora Matića.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Međutim, mi moramo da podignemo kvalitet tima, postavimo hijerarhiju u ekipi i svaka pobeda olakšava dalji rad. Moramo da budemo disciplinovani, da budemo zajedno, a ne grupa pojedinaca i što je najbitnije, da donesemo pobedu – jasan je Nikolić.

Dosta je osporavanja kvaliteta igrača u prethodnom periodu, razumljivo zbog jako loših rezultata od početka sezone. Međutim, strateg ‘parnog valjka’ veruje da kvaliteta ima.

– Ima kvaliteta u našem timu, kroz medije provejava da će neki igrači otići, ali moramo da dođemo do igre relativno brzo. Ništa ne uspeva kao uspeh i samo pobedama možemo doći do toga. Tada je i elan za rad, koji nam u velikoj meri predstoji, veći – rekao je Nikolić.

Najavlio je i određene promene u igračkom kadru do kraja letnjeg prelaznog roka.

– Neki igrači su blizu odlaska, neki će otići na pozajmice, a verovatno ćemo dovesti jednog ili dva igrača do kraja prelaznog roka. Moramo da radimo sve u hodu.

Kada je u pitanju meč sa Čukaričkim, kadrovska slika je ista kao i pred duel sa Javorom.

– Kadrovska situacija je potpuno ista pred ovaj meč. Sedrik Gogua još uvek nije trenirao sa timom. Isto važi i za Leonarda, Marka Jankovića i golmana Stevanovića. Mislim da će sva četvorica tek od sledeće nedelje početi da treniraju sa ostatkom ekipe – istakao je šef struke crno-belih.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Marko Nikolić je prokomentarisao i učinak nekolicine igrača Partizana u prošlom kolu.

– Kada je Nikola Milenković u pitanju, mnogo je mlad igrač, a igra poziciju na kojoj nije lako se promovisati sa toliko malo godina. Ne treba očekivati neverovatne stvari od njega, on mora da bude fokusiran na svoj posao na terenu. Ne treba ga dizati u visine, jer još mora da igra da bi stekao neki status. Za sada je odlično odradio svoj posao, samo neka tako nastavi

– Nemanja Miletić je bio odličan u prethodnoj utakmici, bilo bi neinteligentno to ne istaći. Bio je odličan i u napadu i u defanzivi. Ali to je samo jedna utakmica, a Partizan traži da tako bude u svakoj utakmici.

– Nikola Đurđić je dosta osporavan. ali mora se istaći da je on u Ivanjici imao pošten odnos prema igri. Radio je za tim, trčao baš dosta i verujem da će golovi doći kada bude bilo potrebno.

0
0

2 Komentara

  1. Sa onom igrom,kao protiv Javora,koji je skinuo gace jos pre pocetka tekme,nema sta da se trazi protiv Cuke.Eventualno neki remi ako se izvuce ali sumnjam jer Cuka ima kvalitetne igrace i ako Lesnjak bude stavio u tim i Radonjica i Knezevica,sa Maticem i Kajevicem u sredini,nemate sta da trazite.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter