1
The Best Of

VREMEPLOV: Zvezda kroz istoriju sa Italijanima – drugi deo (VIDEO)

Objavljeno: 12.08.16 u 23:57

Nastavljamo sa podsećanjem na evropske mečeve Crvene zvezde sa Italijanima.

Godine 1965, tačnije 15. septembra stadion Crvene zvezde bio je domaćin susreta između crveno-belih i Fiorentine, drugog u njihovoj međusobnoj istoriji. Ovog puta, Italijani su bili više nego ubedljivi – u Beogradu trijumf od 4:0, iako je prvo poluvreme završeno bez golova. Bertini u 67, Hamrin u 70, Nuti u 83. i Bertino ponovo u 87. minutu doneli su veliku prednost pred revanš u Firenci.

VREMEPLOV: Zvezda kroz istoriju sa Italijanima – prvi deo (VIDEO)

A tamo, Hamrin u 6. i Pirovano u 26. minutu doneli su 2:0, Milošević je u 42. postigao počasni gol za Zvezdu, da bi Brugnera šest minuta kasnije stavio tačku na prolazak svoje ekipe u drugo kolo Kupa sajamskih gradova. Potom, tokom sedamdesetih, Crvena zvezda je bila bez susreta sa timovima iz Italije, da bi četvrtfinale Kupa evropskih šampiona u sezoni 1980/81 donelo sudar sa Interom iz Milana.

Pre ovog duela pali su norveški Viking (7:3 ukupno) i Bazel (2:1). Prvi susret odigran je 4. marta 1981. godine, i doneo je više nego povoljnih 1:1. Inter je poveo golom Kasa minut pred kraj prvog poluvremena, da bi Srebrenko Repčić u 75. minutu doneo toliko željeni gol u gostima.

(Youtube/CrniGuja)

Dve nedelje kasnije, 18. marta Inter predvođen Barezijem je stigao u Beograd. I ko zna šta bi bilo da je tada na golu bio Živan Ljukovčan. Ipak, sjajni golman crveno-belih je doživeo ozbiljnu povredu lakta, pa je u prolećnom delu sezone branio Dragan Simeunović, čija je nespretna reakcija donela Interu prolazak u polufinale i duele sa Realom iz Madrida.

(Youtube/CrniGuja)

0
0

1 Komentara

  1. Od „istorije“ crvenog Simbola zla ex Yu nije ostalo nista, OTISLI SU U ISTORIJU I TAMO NEKA I OSTANU ZAJEDNO SA STAROM YUGOMMM .!. XXAAXXAA .!. ZAUVEKKKKK

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter