7
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT ANALIZA: Grof je ‘oslušnuo’ glas naroda, Crvena zvezda nije primila gol (VIDEO)

Objavljeno: 11.08.16 u 13:25

Miodrag Grof Božović iznenadio je ponovo medije promenom u sastavu Crvene zvezde, ali nije i navijače koji su očekivali tu ‘rokadu’.

Damjan Le Talek je debitovao na novoj poziciji. Francuz je prethodnih šest meseci igrao na poziciji zadnjeg veznog, ali mu je trener Miodrag Božović promenio ulogu protiv Voždovca. Le Talek je umesto Zorana Rendulića i Aleksandra Lukovića igrao u zadnjoj liniji, a njegovu poziciju je zauzeo Marko Poletanović. Rokada kojoj su se najviše obradovale Delije, koje tu želju imaju već duže vreme i o kojoj se piše na forumima, priča na stadionu, u pabovima, parkovima i kafanama…

Jednostavno, od početka sezone se videlo da je Crvena zvezda veoma ranjiva u zadnjoj liniji. Na osam utakmica tim je primio 13 golova, što je previše za šampiona Srbije. Kapiten Aleksandar Luković je daleko od željene forme, Zoran Rendulić je odigrao sasvim korektno, ali sa njim u timu odbrana Crvene zvezde je bila prespora. To su videli i navijači, te se malo, malo čulo „Grofe, stavi Le Taleka“ nazad. Trener Miodrag Božović je to učinio protiv „zmajeva“ i crveno-beli prvi put nisu primili gol ove sezone.

ZAŠTO LE TALEKA U ODBRANU

Jasno je da je Francuz daleko brži igrač od preostalih štopera tima. Takođe, Tomas Fibel je konstruktovan kao sigurni član zadnje linije, mada se i nije pokazao u pravom svetlu, bar za sada, Francuz je kao i Le Talek te će se daleko bolje sporazumeti nego sa Lukovićem i Rendulićem (priča francuski, jer je igrao u Grenoblu). Takođe, Damjan Le Talek je sjajn defanzivac, a ima i dobre ofanzivne karakteristike, što bi moglo da pomogne Zvezdi u začetku napada. Skočan je, borben i brz što je Zvezdi prekopotrebno pred dvomeč sa Sasuolom u kavlifikacijama za Ligu Evrope. To su ukratko svi razlozi zbog kojih su Delije bile za rokadu u kojoj će Le Talek od zadnjeg veznog postati stameni štoper.

MOGUĆI PROBLEM

Damjan Le Talek je karijeru započeo kao napadač. Međutim, kasnije je promenio skoro sve linije u timu. Najbolje se snašao kao zadnji vezni, igrač potreban za kvarenje protivničke igre i začetak akcija svog tima. Sa tom ulogom je došao u Crvenu zvezdu, ali je sada dobio novu rolu. Pitanje je hoće li je Francuz prihvatiti, jer je navikao da igra nešto ofanzivnije i bude opasniji po gol protivnika. Ipak, opasan je i ovako, a to je na svojoj koži osetila ekipa Voždovca kojoj je posle kornera postigao gol. Ipak, pitanje je da li Francuz želi da dugoročno igra na tom mestu. Le Talek je posle meča govorio o novoj ulozi:

(Izvor: YouTube/Sport Nation)

– Ovo je prvi put u mom životu da utakmicu počinjem na ovoj poziciji. Nikada nisam bio štoper, ali ne smeta mi, jer uvek dajem sve od sebe, gde god da se nalazim na terenu. Ako trener misli da mogu dobro da odigram na ovoj poziciji, onda ću i igrati i nastaviću da dajem sve od sebe – rekao je Le Talek.

SKAUTI SELTE SU IMALI ŠTA DA VIDE: Driblinzi Kataija o kojima se priča u Španiji (VIDEO)

Na radost Delija, Miodrag Božović je „oslušnuo“ i „poslušao“ glas naroda, sada je najveći posao na Le Taleku da se za kratko vreme adaptira na novo radno mesto i pomogne Zvezdi u onom najvažnijem, a to je plasman u Ligu Evrope…

TAKO SE TO RADI: Dejan Dražić pokazao Zvezdi kako za sedam dana protiv Sasuola (VIDEO)

‘BOMBA’ U ITALIJI: ‘Najluđi’ napadač današnjice igraće na beogradskoj Marakani? (VIDEO)

0
0

7 Komentara

  1. Fibel se nije do sada pokazao jer nije mogao sa Lunetom i Rendulom da se uigrava . Ovo je najbolje rešenje ali nije poenta učiti fudbalere novim pozicijama nego kupiti levog beka i štopera ( Cvele je prijatno iznenadio na desnom beku, mada za zimski prelazni rok treba kupiti desnog beka ) . Nije rešenje nagomilavanje igrača. Ilić, Sikimić, Anđelković, Lune su bespotrebni.

    0
    0
    Odgovori
  2. jos je gori od Ruia Mouce,tako da uz Plavsu,ima mesta i za malog lukovica.a i za babunskog na parce,Vujaklija je dobar potez,mada je i Jovanovi’ iz Lucana covek koji treba da zamnei Moucea,ali opet fali bar jos jedan dobar srednj bek

    0
    0
    Odgovori
  3. E,sad jos da poslusa glas naroda i skloni iz tima Ruiza a na njegovo mesto stavi Plavsica i to bi bilo to,bar dok ne prodaju nekog iz prve postave.Daj bre covece,ne tvrdoglavi se,da udjemo u tu LE,pa posle pustaj kog hoces.Sa Ruizom smo kao sa igracem manje u timu,nema ni znanja ni snage za trcanje.

    0
    0
    Odgovori
    • Taj Vozdovac je pokazao najbolju igru od svih prvoligasa od pocetka prvenstva i bio najprijatnije iznenadjenje,isto kao sto je Rad bio najneprijatnije i igrao katastrofalno u prva tri kola.To je bar za one koji prate fudbal a ne za one koji lupaju gluposti i ne znaju sta gledaju.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter