1
Košarka

FOTO: kss.rs

DEVOJKE PROKOCKALE POBEDU: Od 18 poena prednosti do teškog poraza!

Objavljeno: 08.08.16 u 21:05

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Kanade u drugom kolu Olimpijskog turnira u Riju rezultatom 71:67.

Jučerašnji poraz od Španije u neizvesnoj završnici teško je pao izabranicama Marine Maljković, ali greške o kojima su govorile posle uvodnog susreta nisu stigle da isprave ni u drugom kolu.

Početak meča bio je efikasan, ali se nijedna ekipa nije previše rezultatski odvajala. To je prva učinila Srbija u drugoj deonici kada je stegla odbranu i na taj način se odvojila na 40:32 do kraja poluvremena.

Ta prednost narasla je i u sledećih 10 minuta kada je Srbija imala maksimalnih 18 poena viška. Pomislile su tada srpske igračice da je možda gotovo, ali je bilo daleko od toga.

Kanada je krenula u visok presing po celom terenu i pri svakom priemu lopte zbog čega su izabranice Marine Maljković gubile pregršt lopti i sakupile ih čak 17. Kazne su stizale u vidu izuzetnih šuteva sa distance Kanađanki kojima su na dva i po minuta pre kraja stigle do vođstva od 63:61.

Ušlo se posle toga u izuzetno neizvesnu završnicu u kojoj su naše igračice stigle do dva poena prednosti, ali zatim i prokockale istu greškama u odbrani i lošim rešenjima u napadu.

Na kraju – 71:67 za Kanadu, što je drugi poraz Srbije u dva meča odigrana u Riju. A tek sledi duel sa SAD u sledećem kolu.

Jelena Milovanović bila je najefikasnija sa 19 poena, Sonja Petrović postigla je 15 poena, ali i imala čak šest izgubljenih lopti, a Ana Dabović je imala 14 koševa.

0
0

1 Komentara

  1. Прорадио српски менталитет готово је пре последњег судијиног звиждука!!! А можда журе да би стигле на плажу да показују задњице,пирсинге и тетоваже,е ако је то онда је оправдано!!!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter