0
Odbojka

FOTO: www.fivb.org

RIO 2016: Odbojkašice krenule silovito, pala Italija na startu Igara

Objavljeno: 07.08.16 u 05:02

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije slavila je trijumf nad selekcijom Italije sa maksimalnih 3:0 (27:25, 25:20, 25:23).

Izabranice Zorana Terzića imale su poprilično težak zadatak na startu olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru, ali su na taj težak zadatak odlično odgovorile. Po setovima su bile silovite protiv Italijanki, iako rezultatski nije bilo baš tako.

Krajem prvog seta, koji je u svom većem delu bio neizvestan, Italija je imala tri set lopte, naše devojke su ih spasile i uspele da preokrenu, te dobiju sa 27:25 taj deo meča.

U drugom je bilo nešto lakše. Na krilima prvog osvojenog seta Srpkinje su nastavile da melju rivala i da brzo dupliraju prednost u setovima – 25:20 u drugom setu.

Treći set tradicionalno je najteži, pre svega psihološki, ali su devojke Zorana Terzića uspele da i tu slome iskusnu ekipu Italije i da sa 25:23 dobiju i treći set za maksimalan trijumf na startu Igara.

Najefikasnija na meču bila je Brankica Mihajlović sa 21 poena, dok je jedan manje osvojila Tijana Bošković.

Sutra je dan pauze, a u drugom kolu Srbija će igrati u utorak, 8. avgusta, protiv Portorika.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter