Vaterpolisti Srbije odigrali su nerešeno protiv Mađarske u prvom meču olimpijskog turnira – 13:13.

Vaterpolo reprezentacija Srbije došla je do velikog remija, nakon što je nadoknadila četiri gola zaostatka.


Prvu četvrtinu Srbija je odigrala u grču, pa je Mađarska, posle početnih 2:2, došla do 5:3. Sjajna partija Mađarske nastavljena je i u drugom periodu. Iako je naš tim na samom početku četvrtine imao u jednom momentu dva igrača više, rezultat je ostao nepromenjen do individualne akcije Filipa Filipovića, nakon koje slede dva gola Mađarske za 7:4, što su održavali do kraja poluvremena – 9:6.

Početak treće četvrtine doneo je još jedan gol Mađarske, kada je Hošnjanski svojim drugim doneo prednost od 10:6. Tada se razigrala Srbija, čemu je mnogo doprinela i promena golmana – Pijetlović je zamenio Mitrovića i “spustio roletnu”, pa su naši reprezentativci vezali tri pogotka preko Jakšića, Filipovića i Ćuka i došli na gol zaostatka, ali je seriju odbrana Pijetlovića prekinuo Hošnjanski za 11:9.

Poslednja četvrtina donela je smanjenje Srbje prvo na 11:10, pa zatim i na 12:11 golovima Nikića, da bi Filipović prvo izjednačio na 12:12, a potom četiri sekudne pre kraja doneo još jedno izjednačenje i bod Srbiji – 13:13.