1
The Best Of

VREMEPLOV: Kako je Dejan Stanković popravio ‘juga’ (VIDEO)

Objavljeno: 05.08.16 u 23:55

Dejan Stanković je jedan od najboljih fudbalera koje je iznedrila Srbija u poslednjih 20 godina, a pored fudbalskog umeća, Deki je sve očarao svojim humanim delima.

Poznato je da je Dejan Stanković uz pomoć svoje humanitarne organizacije izgradio zgradu za one koji su izgubili krov nad glavom u majskim poplavama 2014. godine u Obrenovcu. Ipak, priča koja je obeležila prošlu godinu vezana je za „jugo koral 45“ koji je „popravio“ upravo naš proslavljeni fudbaler.

Junak priče bio je Miroslav Radić (27) iz Beograd koji je jednog dana krenuo na posao i zatekao skoroz polupanog „juga“ na parkingu. Automobil nije bio u voznom stanju, te je Miroslav javio gazdi, inače Sarajliji Saletu, da će kasniti jer mora prevozom. Nije ni slutio da gazda kafića u kome radi sedi sa Dejanom Stankovićem. Kada je došao na posao iznenadio se, jer je bio veliki fan srpskog fudbalera.

– Ej, Dejan Stanković – rekao je Miroslav Radić za „24 sata“ pre godinu dana.

– Prva utakmica Zvezde na koju sam kao klinac otišao bila je kad je on bio kapiten. Gledam i ne verujem, na licu mi je stajao neki blentavi osmeh, sve dok mi Sale nije rekao: ‘Šta ti je, bolan, šta si se ukipio, donesi nam onaj tvoj makijato – rekao je beogradski konobar.

Epilog priče je stigao sa računom za naplatu dva makijata. Miroslav je Dejanu i gazdi doneo račun, a onda je usledila neverovatna rekacija srpskog fudbalera.

– Ovo ti je za espreso i za „juga“ – rekao je Dejan Stanković i napustio kafić.

Junak priče je ostao bez teksta, a gazda Sale mu je objasnio da je on Stankoviću ispričao za priču sa izlupanim „jugom“ i da je Dejan Stanković odlučio da pomogne. Tada kapiten Srbije koju je vodio na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Sjajna priča o velikom fudbaleru i čoveku, miljeniku svih istinskih ljubitelja fudbala.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter