0
Ostali sportovi

TRI UZDANICE SRBIJE: Hodači skromno idu na nove lične rekorde

Objavljeno: 05.08.16 u 21:24

Među predstavnicima Srbije, nalaze se i tri hodača sa ispunjenim normama koji će braniti boje naše zemlje na Olimpijskim igrama u Riju koje za atletičare počinju 12.avgusta.

 To su Vladimir Savanović, Nenad Filipović, i Predrag Filipović. Oni su na Vlasinskom jezeru imali završne pripreme pred OI.

– Zadovoljan sam urađenim, pogotovo poslednjim testom na 40km koji obećava napad na lični rekord u Riju ukoliko klimatski uslovi to budu dozvoljavali (vlaga i temperatura). Uz braću Filipoviće na pripremama je sa nama bio i viši terapeut Marko Saković koji je velika i pozitivna novina, pa smo zamisli trenera dr. Aleksandra Rakovića mogli u potpunosti da realizujemo. Ovo su mi prve Olimpijske igre, pa sam jako uzbuđen zbog najveće sportske smotre na planeti.

– Radujem se nastupu i spremam malo iznenađenje za naše navijače na početku trke. Očekujem napad na lični rekord i borbu za prvu trećinu takmičara, u zavisnosti od klimatskih faktora i kako budu vodeći diktirali ritam zavisiće i tempo druge i treće grupe koju ja ciljam. Olimpijske igre su moj san još od samog početka bavljenja atletikom davne 1993.godine – rekao je Vladimir Savanović, član Atletskog kluba Partizan.

unnamed 5

Predragu Filipoviću ovo će biti četvrti put da učestvuje na Olimpijskim igrama.

– Prevashodni cilj je ostvariti rezultat koji je bio norma za Rio. Naravno da je moja najveca zelja da ostvarim lični rekord. Biti učesnik OI je najveće dostignuće u karijeri svakog sportiste, tako da sa nestrpljenjem očekujem put u Rio – rekao je Predrag, a nadovezao se njegov brat Nenad.

– Mislim da je posle 20 god. karijere logično da budem zadovoljan sa trećim ucešćem na Olimpijskim igrama s obzirom da je moja disciplina izuzetno teška i nije lako održati visok nivo za sve ove godine koliko sam u atletici. Moj cilj je ostvarenje ličnog rekorda – rekao je Nenad Filipović.

 Oni će svoju trku imati poslednjeg dana takmičenja (19.avgusta) od 13h, po našem vremenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter