10
Domaći fudbal

FOTO: crvenazvezdafk.com

BOŽOVIĆ: Smešna je priča o Zvezdinoj deci, utakmica sa Mladošću u nezgodnom trenutku (VIDEO)

Objavljeno: 05.08.16 u 17:02

U subotu se utakmicama trećeg kola nastavlja Superliga Srbije. Crvena zvezda će sutra, 6. avgusta, sa početkom u 20 časova snage odmeriti sa Mladošću.

Šef stručnog štaba Miodrag Božović očekuje tešku i borbenu utakmicu u Lučanima.

– Mladost je izvanredno startovala u prva dva kola, zabeležila dve pobede i nalazi se na čelu tabele. Utakmica dolazi u nezgodnom trenutku za nas, moramo da se oporavimo od poraza u kvalifikacijama za Ligu šampiona, da pobedimo i pokažemo da ćemo i ove godine biti šampioni Srbije. Imamo i kvalitet i snage za to. Uz svo poštovanje ekipi Mladosti očekujem da pobedimo u Lučanima, rekao je Miodrag Božović.

Novinare je zanimalo da li je prvo mesto koje zauzima Mladost posle dva kola iznenađenje.

BOŽOVIĆ O SASUOLU: Protivnik ni povoljan, ni nepovoljan

– Kad bi se prvenstvo sada završilo Mladost bi bila šampion jer bi ovaj duel odlučivao prvaka. Očekujemo tešku utakmicu zato što znate da trener Nenad Milovanović skoro 20 godina radi u srpskom fudbalu, odlično poznaje našu ligu i kao dobar strateg zna da spremi odličnu taktiku. Normalno, mi smo veliki izazov za svakoga i znamo da se protivnici uvek odlično spreme kada igraju protiv nas. Gledao sam delove njihove prve dve utakmice. Imaju dosta iskusnih igrača, golman Krznarić koji je igrao kod mene u Borcu, Tumbasević koji je dugo u srpskom fudbalu, Živanović izuzetno brz napadač, doveli su dva štopera iz Bosne i sigurno su odlična ekipa. Ipak, mi najviše zavisimo od sebe. Biće izmena u našem timu, nekoga ćemo odmoriti, nekoga pustiti da igra.

Zvezdin trener ne smatra da je Kangin postupak prelomio utakmicu.

– Prošle godine je Savo Pavićević dobio crveni karton u trećem minutu. Mediji su oko Kange napravili situaciju kao da je jedini igrač na svetu koji je dobio crveni karton. Zamislite šta bi bilo da je ostao da igra do kraja pa smo tek onda izgubili. Ovako je bolje, izgubili smo pa novinari mogu u njemu da nađu krivca. Piše se o prosečnim strancima, Zvezdinoj deci. Meni zanima gde su Zvezdina deca bila 1991. godine kada smo postali prvaci Evrope. U Bariju, osim Dike Stojanovića, nije bilo onih koji su ponikli u Zvezdinoj omladinskoj školi. Svi ostali su bili stranci, tri Crnogorca, dva Makedonca, Hrvat, Rumun i nekoliko igrača iz Srbije. Priča o Zvezdinoj deci je smešna i služi samo za destabilizaciju kluba i mene kao trenera. Ali evo, Zvezdino dete iz Zenita se možda vrati kući. Mi bismo to voleli, Vukašin Jovanović bi bio pravi pogodak za nas, ali pitanje je šta hoće Zenit. Ne pitamo se mi ovde ništa, rekao Je Miodrag Božović.

(Izvor: youtube/Crvena zvezda) Šef stručnog štaba ističe da je najvažnije sada podići moral ekipe.

– Igračima je teško palo, najviše zbog onakvog ambijenta. Navijanje je bilo za Ligu šampiona, ostalo nije. Objektivno ne možemo tražiti da na osnovu ambijenta igramo Evropu. Kada bi se ova publika preselila na stadion Barselone bilo bi fenomenalno. Ovde je takva situacija kakva jeste, niko nije obećavao Ligu šampiona. Znate da smo posle prve utakmice sa Ludogorecom rekli da će biti teško. Siguran sam da nas je eliminisao drugi gol koji smo primili u Bugarskoj. Bez obzira na sve ekipa koja primi onako glup gol ne može da prođe dalje. Ima neka sudbina koja ne dozvoljava.

Iskusni strateg govorio je i o odlasku Luisa Ibanjeza.

– Mogu samo da mu se zahvalim na svemu što je uradio za Crvenu zvezdu. Srećan sam što je takav igrač bio deo naše ekipe. Da ne bi bilo neke priče da smo ga prodavali na silu zbog para on je imao dogovor da u slučaju dobre ponude koja zadovoljava i njega i klub ide. Sam je izabrao da ode. Došao je bez dinara troška, a otišao za 1 400 000 evra,  zaključio je Miodrag Božović.

0
0

10 Komentara

  1. Božović je počeo mnogo da pametuje i prosipa neke fore koje su samo njemu smešne.Očigledno je on lično mnogo uticao na dovođenje ovih stranaca i obećavao im ko zna šta a prvenstveno mesto u timu,čak i kad ne igraju dobro ili kad su nespremni.On čak i ne osuđuje onu budalu Kangu za crveni karton a to je odlučilo utakmicu,iako su nesumnjivo Bugari bolja ekipa.Svako drugi bi ga udario po džepu jer je urnisao klub jako dobre zarade.Ruiza konstanto stavlja u tim,iako čovek nema veze a Plavšić i Poletanović nisu ni na klupi,momci koji su izmislili fudbal za Ruiza.Le Talek je totalno van forme ali on i ne razmišlja da ga odmori malo,poput Huga.Taj Plavšić je bio jedn od najzaslužnijih za titulu a sad mu radi ovo.Pa od Zvezdine dece je dobio pare da bi mogao da dovede ove nove strance a sad nešto pametuje i pominje 91.god.kad smo bili druga država i svi igrači su bili državljani te zemlje a ne stranci.Jedino je Belodedić imao Rumunsko državljanstvo ali je Srbin,tako da Grof pokušava da nam proda m.da za bubrege.Ako je već doveo strance,ok,ali neka igraju najspremniji i trenutno najbolji a ne da stranac ima obezbeđeno mesto u timu,bez obzira na formu i kakve pizdarije pravi.Konga je vrlo drčan i prgav igrač i odmah je uneo razdor u ekipu jer traži da svaka lopta ide njemu a ko mu ne doda,odmah se svađa.Zato je Mouče i hteo da ga nauči pameti,nakon crvenog kartona,mada je to mnogo ranije trebao Luković kao kapiten da uradi u svlačionici.Imali smo tu hemiju prethodne sezone i zdravu svlačionicu ali sad će ovi novi to pokvariti,uz Grofov amin jer ništa ne preduzima.Takođe,on uigrava ekipu da uđe u formu u septembru,kad već ispadnemo iz Evrope a ne za početak kvalifikacija,kad nam najviše treba i kad se zarađuju pare.Šta će nam top forma u oktobru i novembru,kad se bodovi ionako kasnije dele?!Kreni jako,plasiraj se u Evropu,stekni prednost u prvenstvu a kasnije taktiziraj za prvenstvo pa na proleće ponovo razbij sve od reda.

    0
    0
    Odgovori
    • Nisi procitao tekst, ok, bila je druga drzava, ali on kaze da nije bilo Zvezdine dece (o kojima se toliko prica) a da su prvaci. Ostalo si u pravu, trebalo je Kangu izbaciti iz tima naredne 2 utakmice i 2 plate mu ukinuti. Ja sam za to da se iz omladinske skole barem dvojica uigravaju sa prvim timom u ovoj nasoj ligi

      0
      0
      Odgovori
  2. Bozovic voli uvek da prosipa fore ali nekad preteruje. Kada vec imamo omladinsku skolu moramo da imamo uvek bar dva tri svoja klinca u ekipi, jer bi onda zelja i trud te dece bio uzaludan. Ja necu da bodrim Arsenal hocu da bodrim Zvezdu. Neka forma bude kriterijum za igru a ne stranac po svaku cenu. Le Talek je van forme i od njega bi bolje odigrao i Ristic i Poletanovic a ruku na srce Zvezdin pad je krenuo dolaskom Le Taleca do tad je bilo perfektno ili se varam

    0
    0
    Odgovori
  3. Alo Grofe oćeš da rikne Milojko od takvih izjava?

    I onda džabe čitulja, sva usluga hahahaha.

    Grof malo malo kaze deo istine…

    Vama cigusima sam dzaja, vodja sa severa arkan, čova ili vučko kad bi rekli svu istinu vi bi bili u šoku godinama. CZ je najveća laž sporta, služi za pranje para i mozgova.

    0
    0
    Odgovori
  4. Neko se ugradio u Ibanjezeov transfer i to debelo.Zamislite,levi bek koji daje dvocifreni broj golova u sezoni i ima isti broj asistencija da se proda za samo 1,4 miliona a partizanov 20 i neki igrac,koji nema mesta ni u drugom timu,ide u Italiju za 1,5 miliona.Decko nije sastavio 5 utakmica,za golove i asistencije i da ne pricamo i jedino sto je mladji 8-10 god.ali fudbal se igra radi golova a godine su nebitne.

    0
    0
    Odgovori
    • ….godine su vrlo bitne! Mladji igraci imaju jacu cenu… Slazem se sa tobom da je 1,4 miliona malo za igraca koji je imao toliko golova i asistencija…ali jbg… Bolje bi bilo da su nasi malo zatezali i izdejstvovali malo vece obestecenje

      0
      0
      Odgovori
      • Naravno da su bitne godine i da su mladji igraci skuplji ali pogledaj koliko je placen Ibrahimovic sa 35 godina.Ja bih pre kupio kvalitet nego gledao godine igracu.Ako je priblizan kvalitet,normalno da bih uzeo mladjeg ali u ovom slucaju,mladi igac nije bio standarn,nije neka klasa a vredi kao jedan od najproduktivnijih bekova u Evropi.Trebali su da traze mnogo vise ali mislim da su i dobili ali da je neko uzeo svoj tal.

        0
        0
        Odgovori
        • ….slazem se sa tobom! Ali iako navijam za Zvezdu moram priznati da mali Lukic zasluzuje mesto u manjem Beogradskom klubu… Sklonili su ga, a zasto….? E tu se vracamo na kombinacije i talove vise ljudi…

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter