2
The Best Of

VREMEPLOV: Zamenik Đanluiđija Bufona koji je Partizan zavio u crno (VIDEO)

Objavljeno: 04.08.16 u 00:25

Sve su ređe situacije u modernom fudbalu u kojima treneri dozvoljavaju golmanima da u finišu meča krenu na skok pred protivničkim golom. Na žalost Partizana, te 2006. godine nije bilo tako.

Crno-beli su u Humskoj tog 2. novembra 2006. godine na stadionu u Humskoj ugostili italijanski Livorno u okviru drugog kola grupne faze Lige UEFA. U prvom su bili slobodni, pa je ovaj prvi meč za ‘parni valjak’ bio idealan za pobednički početak u glavnom delu takmičenja.

Partizan_Ticket

Tako je i počelo, jer je tim Miodraga Ješića u potpunosti pritisao člana Serije A, a to se, tek, isplatilo u 70. minutu kada je Nenad Mirosavljević postigao vodeći gol za crno-bele.

(Izvor: youtube / arbeitmann’s channel)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Podsetimo, Partizan je sezonu pre te doživeo izuzetno bolnu eliminaciju iz poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona od slovačke Artmedije u Humskoj posle preko 20 šuteva ka golu rivala i nesrećnih penala.

Kasnije ih je u kvalifikacijama za Ligu UEFA dočekao debakl od Makabi Petah Tikve, kada su posle pobede u Izraelu od 2:0, crno-beli dozvolili bruku u revanšu i poraz od 5:2.

[/stextbox]

Posle vodećeg gola svim ljubiteljima crno-bele boje se vratila nada da bi ova sezona mogla da bude znatno bolja. Međutim, novi krah Partizana pokrenuo je niko drugi nego golman Livorna, Marko Amelija, tadašnji zamenik Đanluiđija Bufona u reprezentaciji Italije, osvajaču Svetskog prvenstva četiri meseca pre toga.

VREMEPLOV: Nije samo Ronaldo debitovao protiv Partizana u Evropi, već još jedan superstar (VIDEO)

Igrao se 87. minut kada je napravljen nepotreban faul u opasnoj zoni pred golom Partizana. Iako je do kraja uz nadoknadu ostalo šest ili sedam minuta, italijanski golman je dobio dozvolu trenera Danijelea Arigonija da ode u kazneni prostor domaćeg tima.

I rizik se itekako isplatio. Za neverovati, Amelija je bio najviši u skoku i uspeo da savlada svog kolegu Ivicu Kralja.

(Izvor: youtube / RobbyCarlos1995)

Ispostavilo se kasnije da je taj pogodak i gubitak dva boda pokrenuo lavinu loših rezultata i poraza Partizana u narednim duelima grupe A. Usledili su neuspesi protiv Makabi Haife (0:1), Oksera u Humskoj (1:4) i Rendžersa (0:1). A moglo je biti itekako drugačije…

Marko Amelija je, bar te sezone 2006/2007, zavio Partizan u crno, ali ne svojim odbranama, već golgeterskom sposobnošću.

VREMEPLOV: Šut Jona Arne Risea koji je slomio nogu rivalu (VIDEO)

0
0

2 Komentara

  1. Ovo i nije neophodno da bude ovde niti da se iko podseca, nepotrebno dakle. Pozdrav. Razne krize naidju i prodju, no Partizan ostaje ipak najbolji fudbalski klub u Srbiji.

    0
    0
    Odgovori
  2. Da li je moguce da se i ovim glupstima bavite samo da bi „zaboravili“ bugarsku cetvorku sa Rajka!? Degutantno! Kako bi voleo na trenutak da imam vas „mozak“.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter