0
Ostali sportovi

FOTO: VSS

VESLAČI NESTRPLJIVI DA POČNE: U Iščekivanju starta olimpijske regate

Objavljeno: 04.08.16 u 15:32

Uprkos promenljivim vremenskim uslovima na regatnoj stazi u Laguni Rodrigo de Freitas srpski dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik i dubl skul Marko Marjanović, Andrija Šljukić po planu obavljaju završne treninge pred subotnji start regate na 31. letnjim Igrama u Rio de Žaneiru

Još dva dana je ostalo do početka regate na 31. letnjim olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Veslačka olimpijska ekspedicija koju čine dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik, dubl skul Marko Marjanović, Andrija Šljukić, član Selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije zadužen za seniore i trener dvojca Nebojša Ilić i trener reprezentacije i dubl skula Aleksandar Ivković, 30. jula 2016. uveče stigla je na poprište najvećeg ovogodišnjeg svetskog sportskog događaja i prva je od srpskih sportista ušla u Olimpijsko selo.

Već četiri dana na regatnoj stazi u Laguni Rodrigo de Freitas u samom centru Rija naši momci obavljaju poslednje pripreme za start takmičenja 6. avgusta koji svi u našem taboru sa nestrpljenjem očekuju.

U prvom raportu iz Rija mlađi član dvojca bez kormilara Miloš Vasić kaže da završni treninzi pred početak regate idu po planu urpkos promenljivim vremenskim uslovima u Riju.

– Treninge obavljamo kako smo i planirali, spremni smo i jedva čekamo početak regate. U ovih nekoliko dana smo videli šta možemo da očekujemo kada su u pitanju vremenski uslovi. Naime, staza je zbog jakog vetra u dva navrata bila zatvorena tako da smo morali da korigujemo termine treninga. U Olimpijskom selu sve funkcioniše manje-više kako treba. Zadovoljni smo smeštajem, hranom i ostalim stvarima. Međutim, fokusirani smo jedino na takmičenje i na to da na najbolji način otvorimo naš nastup u Riju – istakao je Vasić koji je pre četiri godine na Olimpijskim igrama u Londonu veslao u četvercu bez kormilara koji je zauzeo 10. mesto u končanom plasmanu.

I stariji član dubl skula Marko Marjanović izneo je svoje prve impresije iz Rija gde će debitovati na olimpijskim igrama, budući da je 2012. u Londonu bio rezereva.

– Treninzi idu dobro, a uspevamo da spojimo one na vodi što je uspeh s obzirom da je vreme veoma promenljivo, pa je staza, zbog jakog vetra, čas zatvorena čas otvorena. Međutim, na to smo bili pripremljeni i to smo očekivali budući da je Rio primorski grad. Uslovi i na stazi, ali i u Olimpijskom selu malo škripe, ali to nije ništa što previše utiče na nas. Ipak, iz dana u dan sve je bolje po tom pitanju. Polako nas prolazi i umor, obojica smo spremni i jedva čekamo trke – kazao je Marjanović.

Olimpijske igre u Riju biće zvanično otvorene 5. avgusta na stadionu „Žoao Avelanž“, a naši veslači će propustiti svečanu ceremoniju budući da dan kasnije počinju takmičenje. U četvrtak u 20,30 č po našem vremenu (15,30 č po lokalnom) biće obavljen žreb kvalifikacionih grupa.

U subotu, 6. avgusta, startuje regata. Ukoliko ne dođe do promene satnice kvalifikacije u dvojcu bez kormilara trebalo bi da startuju u 15,30 č, a u dubl skulu sat vremena kasnije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter